FontanaArte

In 1881 stigt Luigi Fontana zijn bedrijf in Milano. Hier presenteert hij glas voor bouwsectoren, na een aantal jaar stopt hij met deze werk, hierna begint hij zich te concentreren aan glas voor interieuren.

Gio Ponti wordt in 1931 directie van de aard van het bedrijf. Gio Ponti was èèn van de grondleggers van ADI. (de Italianse Industriele Design Association) en hij ontwerpte voor bedrijven, en voor privè gebouwen, met meubels, en andere obejcten, deze bleven later een deel van de historie van het architectuur, en ontwerpen. De meeste lampen die hij ontwerpte voor FontanaArte zijn nogsteeds in productie, hieronder 0024, Bilia, Pirellina, en Pirellone.

Zie hieronder om alle mooie lampen van FontanaArte te kunnen zien.  

Meer om FontanaArte

In 1932 begon Pietro Chiesa te werken voor deze bedrijf. Pietro is een ijverige glasmeester, die zich aansluit bij Fontana met vele handwerkers. Hierna wordt de naam veranderd naar FontanaArte, met de missie om een hoge kwaliteit vakmanschap te ontwikkelen.

In 1954 begon Max Ingrand als nieuwe aard directeur van het bedrijf. Hij leidt FontanaArte naar het industriëlle tijdperk, en verandert de productie met begrensende productie, en one-offs naar massaproductie, en de vervaardigingsmethoden worden meer industieel gemaakt. Hij werkt nogsteeds met vakmanschap in zijn bedrijf, en zijn missie blijft dat de vakmanschap uit hoge kwaliteit moet zijn.
Max Ingrand overlijdt in 1969 op een leeftijd van 61 jaar, hierna wordt het bedrijf aangekocht door private ondernemers, en in 1979 wordt Carlo Guglielmi tot directeur benoemd.  

Gae Aulenti wordt hierna samen met de architectuur Aulenti de aard van het bedrijf, die eerder voor het bedrijf heeft gewerkt. FonatanaArte wordt hierna meer uit een moderne stijl ontworpen.
In 1998 ontvangt FontanaArte “ADI Compasso d’Oro” voor hun creative visie, met focus op ontwerp, en lange tradities voor handwerk samen met de nieuwste technologie.  

In 1978 begon Giorgio Biscaro als de nieuwe aard van het bedrijf. In 2011 werd hij benoemd door het magazine “Case da Abitare” als één van de 20 meest talentvolle Italiaanse ontwerpers.
In 2013 presenteerde FontanaArte zijn collectie op Euroluce, met focus aan samenwerking met nieuwe generaties, internationale ontwerpen, en ontwerpen worden ontworpen vanuit niet-conventionele materialen. Het bedrijf heeft focus op het ontwerpen van ontwerp licht voor mensen, die het licht mooi vinden met basiselementen in de moderne huis.