Mazo

Mazo is een Deens designmerk, opgericht in het voorjaar van 2019. Tegelijkertijd brachten ze hun eerste lampencollectie de 16 PLUS uit, geïnspireerd op de Scandinavische materialen en duizenden jaren oude Japanse keramische tradities. De collectie bestaat uit twee soorten wandlampen, tafellamp en twee verschillende soorten hanglampen.
Naast verlichting maakt Mazo ook meubelen voor woningen. Ze produceren en lanceren iconische internationale designklassiekers, evenals de edelstenen die oorspronkelijk slechts in een klein aantal werden geproduceerd.

Mazo richt zich op het creëren van een mooi en functioneel design met een eenvoudige en sensuele uitstraling. De lampen van de collectie komen goed tot hun recht met name als het warme licht van de lamp door de keramische lampenkap schijnt en de ogen beschermt tegen verblinding.
Als contrast hiervoor geeft het robuuste en gebeitste eiken van de lamp er een rustige Scandinavische uitstraling aan.
16PLUS Tafellamp Wit - Mazo
Voor EUR 321,00
Op voorraad
Toon de 1 van de 1 producten

Snorre Læssøe Stephensen

De lampencollectie 16PLUS is gemaakt van porselein en eiken fineer. Het werd oorspronkelijk in 1979 ontworpen voor een gelijknamige tentoonstelling in het Designmuseum in Denemarken. Achter het design staat de Deens/ Japanse pottenbakker Snorre Læsøe Stephensen, die zijn aardewerk blijft vervaardigen in zijn atelier en winkel in Zeeland, Denemarken. Samen met zijn vader vond hij zijn weg naar het werken met porselein en klei, designer en architect
Magnus Læsøe Stephensen. De ontwerpen van Magnus zijn ook vertegenwoordigd in de collectie van Mazo in de vorm van unieke meubelontwerpen.

De inspiratiebronnen en technieken van Snorre hebben hun wortels uit de bijna duizend jaar oude Japanse tradities. Toch heeft zijn kenmerkende design een moderne uitstraling die eenvoudig en delicaat blijft. Hij woonde lange tijd in Japan en bestudeerde Japanse keramische tradities en Japanse kunst. Hij ontwierp voor de Kongelige Porcelænsfabrik (tegenwoordig bekend als Royal Copenhagen) en later was hij manager van de afdeling keramiek van de Danish Design School.

Achter Mazo staat de zoon van Snorre; Magnus Stephensen , samen met Louise Buus en Magnus Sangild . Ze richten zich op het creëren van tijdloos design, dat over 50 jaar nog steeds actueel zal zijn.
Magnus Stephensen zegt dat; "Vooruitzien en vooruitlopend zijn, zoals mijn grootvader was toen hij bijvoorbeeld onze WNG Chair ontwierp, is het net zo belangrijk dat al onze ontwerpen generaties lang meegaan en geschikt zijn voor de toekomst"
Deel uw afbeeldingen met ons, tag @lampemesteren
Tag #yesLampemesteren, misschien worden uw afbeeldingen hier gedeeld. Laat u inspireren door een unieke ruimte tot een algemene ruimte.