Nieuwe naam voor Lightyears – u kunt alle designlampen bij Fritz Hansen vinden

Sinds 2015 maakt de Deense merknaam Lightyears deel uit van de wereldberoemde Fritz Hansen – ze hebben designlampen van hoog kwaliteit geproduceerd, en in het begin van de jaren 2019 heeft Lightyears ervoor gekozen om zich volledig te intergreren met Fritz Hansen – welke betekent dat het merk Lightyears niet meer bestaat, maar hun prachtige producten, en mooie design kunt u nogsteeds bij Fritz Hansen terug vinden.
Lightyears designlampen kunt u vinden onder de naam Fritz Hansen, zoals de populaire Caravaggio-, Orient-, Dogu-, en de lampen van Radon.

De geschiedenis van het merk Fritz Hansen

Fritz Hansen is in 1872 opgericht. Hij begon zijn baan als meubelmaker in Kopenhagen, en in 1855 is hij begonnen met zijn eigen meubelproductiezaak. Hij is erin geslaagd om een groeiende werkplaats in Christianshavn (Denemarken) te creëren.

Het merk Fritz Hansen heeft veelal veel meubels op verschillende plekken in Kopenhagen geleverd, bijvoorbeeld in Christiansborg, Universiteitsbibliotheek en aan de gemeente van Kopenhagen.

Fritz Hansen heeft gedurende zijn werk met vele grote deense designers, en architekten gewerkt. Fritz Hansen kwam met zijn eerste klassieker chinese stoel in 1944, deze is ontworpen door Hans J. Wegner. Hierna kwam Børge Mogensens met zijn ontwerp houten zitbank (tremmesofa), deze werd geïntroduceerd als een volgende klassieker.

In de jaren vijftig begon Arne Jacobsen’s samenwerking met Fritz Hansen tot een groot succes – in dit jaar ontwierp hij Myren, een serie van 7 stoelen. Later ontwierp hij de klassieke stijliconen, die gevormd zijn als een ei,  en een zwaan, dit werd ontworpen voor het Royal Hotel in Kopenhagen. In de loop der jaren heeft Fritz Hansen met veel interessante personen gewerkt, zoals met Piet Hein, Bruno Mathsson en Poul Kjærholm.

In 2015 besloot Fritz Hansen om het deense lampenbedrijf Lightyears te kopen, omdat het designfilosofie overheen komen met het designfilosofie van Fritz Hansen.      

Sindsdien zien we een designfilosofie, die tot één gezamelijke merk is gekomen – Fritz Hansen.

Prachtige lampen van Fritz Hansen

U kent zeker de lampenserie van Idell? Nu is het mogelijk om prachtige lampen van de merknaam Fritz Hansen te vinden, zoals de Caravaggio hanglampen, de serie Suspence, Night Owl tafellampen, Aeon Rocket hanglampen en nog veel meer.
<i>Kaiser Idell</i>

Kaiser Idell

De Kaiser Idell lampen bestaan uit vloerlampen, tafellampen, hanglampen en wandlampen, verkrijgbaar in prachtige kleuren, variërend van zwart tot groen. De hele serie is gecentreerd uit een karakteristieke scherm, en een gepatenteerde draaikoppeling. U kunt de stempel van ”ORIGINAL KAISER-idell” op het product vinden. De lampen zijn ontworpen door Christian Dell, die ook bekend is met de Bauhaus design. Tot de dag van vandaag zijn de lampen erg beroemd. Een duits designer, die wereldwijd populair is.

Koop hier uw lampen van Kaiser Idell
<i>De Caravaggio serie </i>

De Caravaggio serie

De populaire en in het oog springende opvallende lampen van Caravaggio zijn in 2005 gelanceerd, deze zijn verkrijgbaar als tafellampen, hanglampen, wandlampen, en vloerlampen, en zijn sindsdien te vinden in vele huizen. De serie is een echte designicoon geworden, vooral de hanglampen. Ceciele Manz staat achter een reeks mooie, en moderne design, zo fijn met zijn vrouwelijke lijnen, en zachte vormen.

Zie hier voor de gehele selectie van Caravaggio
<i>Night Owl tafellampen</i>

Night Owl tafellampen

Designer Nicholai Wing Hansen is de ontwerper van de Owl tafellampen van Fritz Hansen, een heel informeel en ongecompliceerd product. De tafellampen zijn in 4 prachtige kleuren verkrijgbaar, in Midnight Blue, Smokey White, Midnight Blue/Eiken en Smokey White/Eiken. De lampen stralen een warme en neerwaarts licht -een lamp die u op uw nachtkastje kunt gebruiken, of op uw vensterbank.

Koop hier de prachtige tafellampen

Onderzoek hier het prachtige universele design van Fritz Hansen- u kunt uw komende nieuwe lamp hier vinden.