Parachilna Lampen

De lampencollectie Aballs van het spaanse merk Parachilnas is ingegrepen vanuit een kwaliteitsmateriaal, en een goede vakmanschap. De wandlampen, hanglampen, en tafellampen zijn handmatig gemaakt van de materialen keramiek en glas. De lampen van de Aballs serie bestaan uit een ronde glasscherm in een diffuse mat-witte kleur, en keramiek  vanuit wit, zwart, platin, goud, of kober kleur. Het glas en keramiek is samengesteld vanuit een geel-koper band in het midden.

Aballs is ontworpen door de bekende ontwerper Jaime Hayon. Hij heeft samengewerkt met vele interieurproducenten over de hele wereld, en heeft onderandere lampen ontworpen voor het merk &Tradition – zie hier. Arne Jacobsen heeft in 1960 ruimtes ingericht, deze werd vervolgd door Jaime Hayon. Hij heeft de Radisson Blu Hotel in Copenhagen (de oude SAS royal) ingericht. Hier hangt de mooie Aballs T GR hanglamp over de salontafel. Voor meer infomatie, lees hier.  

Aballs – een actuele art deco lamp

Het materiaal is exclusief, en de handgemaakte kleuren zijn intense. De ronde vorm, en de geel-koper band zorgt voor een art deco gevoel. De lampen zijn gedetailleerd, en tegelijkertijd simpel – een uitdrukking die zorgt voor een historische art deco stijl voor in de toekomst, en lampen die super actueel blijven.  

Jaime Hayon og Danmark
De hotelkamer 506 van SAS royal (Radisson Blu Hotel) is ingericht door de ontwerper Jaime Hayon. Hier hangt natuurlijk een hanglamp van de Aballs-serie. In de hoek van de  kamer bevindt een kleine zithoek, met een salontafel. Over de salontafel hangt de grote hanglamp van Aball, in goud keramiek. Deze past goed in de kamer, en geeft een difuse licht. Jaime Hayon heeft ook lampen en meubels ontworpen voor het deense merk &Tradition en Fritz Hansen. &Tradition is bekend voor zijn producten, zoals de lamp van Verner Pantons flowerpot, met de JU1 lamp van Jørgen Utzons.
Deel uw afbeeldingen met ons, tag @lampemesteren
Tag #yesLampemesteren, misschien worden uw afbeeldingen hier gedeeld. Laat u inspireren door een unieke ruimte tot een algemene ruimte.