Philips Lampen

In 1891 kocht Frederik Philips een kleine bescheiden fabriek in Eindhoven, met de bedoeling om gloeilampen te produceren voor iedereen die het nodig had. Zijn missie was destijds ook, om de dagelijkse leven voor iedereen makkelijker te maken, met een hand in hand technologie.
Toon de 36 van de 150 producten

Meer over de Philips lampen

Sindsdien heeft Philips zijn producten voortdurend ontwikkeld, die ons leven heeft verbeterd.

Philips werd in 1891 tot 1915 één van de grootste producenten van gloeilampen in Europa, met name in Rusland.
Philips werd in 1912 een vennootschap, en in 1914 etableerde die een onderzoekingslaboratorium, die vandaag één van de grootste private onderzoekingsinstituten is geworden.

In 1918 lanceerde Philips de eerste röntgenbuis, deze werd een begin bij het uitbreiden van hun assortiment, dan alleen het normale productie van gloeilampen. Er werd andere elecktrische apparaten ontwikkeld. In 1927 ontwikkelde Philips één van de eerste radio’s, hiermee werden ze één van de beste radio producenten over de hele wereld.
In 1938 vertoonde Philips zijn eerste TV op een handelsbeurs in Utrecht, en na een jaar kwam de baanbrekende elektrische Philipshave scheerapparaat.  

1968 werd opnieuw een baanbrekende jaar, na het introduceren van de Compact Audio Cassette.
In de jaren zeventig ontwikkelde Philips zijn beeld, licht en data, en in 1983 werd de Compact Disc gelanceerd, deze is samen met Sony ontwikkeld, en heeft gezorgd voor het gebruik van de CD.      In dezelfde jaar werd de energiesparende lamp ontwikkeld.

In de jaren negentig maakte Philips grote veranderingen, deze onstond toen ze zich gingen richten aan de gezondheidssector. Ze wilden het gemakkelijker maken voor het personeel in het ziekenhuis bij het gebruik van producten, en om het comfortabel te maken voor de patiënten.

Daarnaast en de ontwikkelingen van beelden, licht, en data ontwikkeld. In samenwerking van Sony werd in 1997 een DVD ontwikkeld.

De ontwikkelingen van de gezondheidssector werd vervogld, en in de jaren nul, en tien bleef er verbeteringen voor ziekenhuizen en patiëntverzorging.    
Deel uw afbeeldingen met ons, tag @lampemesteren
Tag #yesLampemesteren, misschien worden uw afbeeldingen hier gedeeld. Laat u inspireren door een unieke ruimte tot een algemene ruimte.