LE KLINT Lampen

Le Klint is een heel unieke deense bedrijf, die zich nogsteeds aan de normen houdt van vakmanschap, esthetiek, en kwaliteit. Het verhaal begon in de jaren 1943, door de jaren heen heeft Le Klint veelal veel klassieke ontwerpen ontwikkeld.

Zie hieronder, voor onze ruime keuze van de Le Klint lampen.  
Snowflake M - Le Klint
RRP EUR 257,00
Op voorraad
Toon de 36 van de 361 producten

Het verhaal van Le Klint

In 1943 begon Tage Klint’s familie met het starten van hun eigen bedrijf. Ze slagen erin door het gebruik van een constante vernieuwing voor hun mooie tijdloze kappen, die ze combineren met nieuwe materialen, en vormen.

Le Klint maakt nogsteeds gebruik van de oude manier van vakmanschap, voor het produceren van zijn kappen. De bekwame en behendige vouwmeisjes die de kappen met grote precisie vouwen.

Architect P.V. Jensen-Klint (Peder Vilhelm Jensen-Klint) is de persoon achter de èèrste geplateerde lampenkap.
Hij had een kerosinelamp in aardewerk ontworpen, maar hij ontbrak hiervoor een kap. Hierna ontwierp hij de geplateerde lampenkap, die na 40 jaar in productie werd genomen.

Zijn zoon Tage Klint, was de man achter de grijper, die hij op de originele kap heeft toegevoegd. Een belangrijk, en cruciaal detail, die nogsteeds deel maakt van het klassieke ontwerp. Hiernaast heeft hij een reeds collectie lampen van Le Klint ontworpen. Na 10 jaar nam zijn zoon Jan Klint de zaak over. Hij was een zeer visionaire zakenman. Hij was de gene die het fond heeft opgericht, en sinds 1972 het bedrijf Le Klint heeft gerund. Hij deed dit om zijn medewerkers te verzekeren, zodat het fond hun steun konden geven. Het fond ondersteund nu voormalige medewerkers, ontwerpers, en architecten.

Zijn derde zoon Kaare Klint, die zowel een architect, een vakman, als een ontwerper was. Een bekwame, en een zeer respecterend persoon die een grote invloed had op de deense meubelkunst. Zijn talenten werden goed gebruikt door Le Klint, en in 1944 ontwierp hij “Frugtlygten” (Le Klint 101) dit is nogsteeds een deel van Le Klints meest verkochte lampen.

Le Klint heeft in de loop van de jaren veel getalenteerde, professionele, en respecterende ontwerpers aan zijn bedrijf aangesloten. De combinatie van deze kunstenaars is zeker de reden geworden dat we nogsteeds moderne, en klassieke lampen hebben met de visionaire doelen van de Le Klint.

Dit is ook te zien in de nieuwe assortiment met Undercover-lampen. Dit is een geheel nieuwe stijl voor de Le Klint, met hun vakmanschap, en esthetische waarden in gedachten.

Er wordt ook gefocuseerd aan de kappen van de Undercover lampen, hier krijgt u de mogelijkheid om een heel unieke ontwerp te kunnen maken. Met de grote trends van Marimekko kunt u ook natuurlijk Undercover met de zogenaamde Unikko kappen krijgen. Als iets heel nieuws, kinderen kunnen nu ook hun eigen kap ontwerpen, door de “Tegnekit” schermen. Al deze kappen zijn ontworpen door Helle Gråsted, Helle Abild, en Sabine Bornholdt, Maja, en door Kristina Isola.

Wij hebben ook een ruime ervaring van verlichtingen. U kunt een gekwalificeerde begeleiding van ons ontvangen. U kunt ons eventueel bellen via telefoonnummer: 96750477, of via onze e-mail adres: info@lampenmaster.nl

U kunt de website van Le-Klint hier vinden.    
Deel uw afbeeldingen met ons, tag @lampemesteren
Tag #yesLampemesteren, misschien worden uw afbeeldingen hier gedeeld. Laat u inspireren door een unieke ruimte tot een algemene ruimte.