Flowerpot

De Flowerpot-collectie is geïnspireerd op de Flower Power-revolutie van de jaren 60 en 70 en verkoopt deze klassieke lamp nog steeds. De originele lampen en kleuren zijn bedacht door Verner Panton en de moderne twist aan de collectie biedt nieuwe versies in koper en mat lichtgrijs. Het duurde niet lang voordat Flowerpot-lampen verschenen in restaurants, tentoonstellingen en huizen over de hele wereld. Vandaag bestaat de collectie uit de VP1-hanger, de grotere Big Flowerpot VP2 en de VP3- en VP4-tafellampen.
Toon de 36 van de 89 producten

Verner Panton, Flowerpot en &tradition

Met zijn op elkaar geplaatste twee cirkels, heeft Flowerpot keer op keer bewezen dat de fijne elegantie bestand is tegen de tand des tijds. De diameter van de bovenste bol is precies het dubbele van de onderste bol, wat betekent dat de lamp perfect in balans is. Flowerpot won de Gute Form Bundespreis in 1972.

De beroemde Deense ontwerper Verner Panton creëerde in 1968 een van zijn ontelbare meesterwerken. Geïnspireerd door de toenmalige Flower Power beweging besloot hij een lamp te vervaardigen met een benaderbaar en organisch design. Het was van absoluut groot belang dat de lamp bekleed was met heldere en vrolijke kleuren. Het resultaat van al zijn inspanningen was de iconische Flowerpot lamp. De schetsen waren al lang klaar lang voordat de lamp ooit het daglicht zag, dit in verband met het totaal ontwerp voor een binnen tentoonstelling in Keulen. Op deze tentoonstelling werd de lamp eindelijk tot leven gebracht, echter werd hij enkel in het rood en oranje vervaardigd. Dit markeerde de geboorte van een absolute klassieker en de verschillende vormen van het ontwerp, een voor tafellampen en de andere voor hanglampen. Tot op de dag van vandaag zijn de lampen populair.

Verner Panton behaalde gedurende zijn leven internationaal groot succes echter in Denemarken viel zijn werk niet helemaal in dezelfde mate op. Zijn experimentele ontwerpen en de neiging om met prominente kleuren te werken onderscheidde hem van zijn tijdgenoten in Deens design, zoals Hans J. Wegner,

Børge Morgensen en Finn Juhl. Hun duidelijke voorkeur voor natuurlijke materialen werd destijds beschouwd als de belichaming van goed design, daardoor bleef er weinig ruimte over voor de kleurrijke producten van Panton die van plastic en acryl waren gemaakt. Sindsdien heeft Panton veel erkenning gekregen zowel internationaal als in Denemarken. Tegenwoordig is hij wereldberoemd om zijn ontwerpen en zijn lampen hebben de hele wereld veroverd.

In 2003 herstartte de Deense interieurdesignfabrikant &Tradition de productie van de Flowerpot lampen. Met deze herlancering hebben de lampen een comeback gemaakt waardoor ze populairder zijn dan ooit tevoren. Het bedrijf is zelfs zo ver gegaan om beschikbaarheid te garanderen in een reeks kleuren met matte en glanzende afwerkingen.

Een schat aan kleuren voor de Flowerpot VP3 tafellamp, ervaar de klassieker in mat grijs


Van de drie verschillende varianten van de Flowerpot lampen is de VP3 de meest gewilde. Deze tafellamp bestaat uit de herkenbare organische lampenkap met de twee tegenover elkaar liggende koepels, een standaard en een halfronde voet die het ontwerp geheel samenbrengt en de gehele uiting van de lamp completeert.

Een van de unieke dingen van deze lamp is dat u uit verschillende kleuren kunt kiezen hiermee kunt u uw persoonlijke gevoel voor stijl uiten. De lamp is verkrijgbaar in zoveel verschillende kleuren en een meer matte variant die recent op de markt is gekomen. Hoewel Verner Panton de lamp enkel maar in een paar verschillende kleuren heeft ontworpen, dit in verband met het interieurontwerp voor de tentoonstelling in Keulen en als onderdeel van de verlichtingsoplossing voor het hoofdkantoor van Der Spiegel in Hamburg, ziet de lamp er fenomenaal uit met zijn nieuwe en prachtige lampenkappen die sinds 2003 door &Tradition zijn gekozen.
Deel uw afbeeldingen met ons, tag @lampemesteren
Tag #yesLampemesteren, misschien worden uw afbeeldingen hier gedeeld. Laat u inspireren door een unieke ruimte tot een algemene ruimte.