Flowerpot

De Flowerpot-collectie is geïnspireerd op de Flower Power-revolutie van de jaren 60 en 70 en verkoopt deze klassieke lamp nog steeds. De originele lampen en kleuren zijn bedacht door Verner Panton en de moderne twist aan de collectie biedt nieuwe versies in koper en mat lichtgrijs.

Het duurde niet lang voordat Flowerpot-lampen verschenen in restaurants, tentoonstellingen en huizen over de hele wereld. Vandaag bestaat de collectie uit de VP1-hanger, de grotere Big Flowerpot VP2 en de VP3- en VP4-tafellampen.

Met zijn op elkaar geplaatste twee cirkels, heeft Flowerpot keer op keer bewezen dat de fijne elegantie bestand is tegen de tand des tijds. De diameter van de bovenste bol is precies het dubbele van de onderste bol, wat betekent dat de lamp perfect in balans is.

Flowerpot won de Gute Form Bundespreis in 1972.
Flowerpot VP1 Hanglamp Matte Wit - &tradition
Voor EUR 215,00
Op voorraad na: 3-5 dagen

Verner Panton, Flowerpot en &tradition

Al in de begin jaren zestig kwam de bekende Deense designer Verner Panton met een van zijn ontelbare meesterwerken! Met inspiratie van de flowerpower beweging ontwikkelde hij een lamp van organisch design. Een product als een versiering met heldere en vrolijke kleuren. Het resultaat is een iconische flowerpot lamp. De ontwerptekening was al gemaakt voordat de lampen werden ontwikkeld, in verband met het totale design ontwikkeling van Panton voor een interieur tentoonstelling in Duitsland (Köln). Door deze tentoonstelling werden de eerste lampen in productie gebracht– in rood met oranje kleuren. Hierna werd een klassieker ontwikkeld en ontworpen in verschillende vormen– zoals tafellampen en hanglampen- ze zijn tot op heden van vandaag heel populair en veel gewild.