Benny Frandsen

Geboren: in 1941
Opleiding: Elektrisch ingenieur

Benny Frandsen is in Skanderborg geboren, en heeft een opleiding gevolgd als elektrisch ingenieur, vooral omdat zijn moeder dit graag wilde. Zijn echte droom was om verlichting te ontwerpen en dit te produceren. Hij begon eerst met het ontwerpen van een aantal lampen voor een lokale discotheek. Hij haalde zijn chef over om met een lampencollectie te komen, dit had geen succes.

In de jaren zestig begon Benny Frandsen zelf met het produceren van een aantal vierkante en geometrische lampen, maar de verkoop van deze lampen verliep helaas niet goed. Benny Frandsen kwam op het idee dat de Deense bevolking van ronde lampen hield, daarom ontwierp hij een kogelronde lamp, dit werd de “Ball” lamp.
Dit was de start voor de carrière van Benny Frandsen! Iedereen wilde een Ball lamp, dat met zijn slimme magneet-design in elke ruimte en iedere stijl past. Het design van Ball bleef een groot succes, en in korte tijd kwamen er andere verschillende varianten.

In de jaren zeventig werd de productie van Benny Frandsen geproduceerd in een fabriek in Skandenborg, zodat de grote vraag naar de Ball lampen kon worden vervuld. Het ging niet goed met het bedrijf, daarom werd het in 1993 opgekocht door Frits concern en heette Lyskilde, waar Benny Frandsen nog steeds als directeur van het bedrijf werkte. In 1996 kocht Benny Frandsen het bedrijf terug, zo heette het bedrijf Frandsen Lighting A/S.

In 2005 kocht Frandsen een klein verlichtingsbedrijf, vernoemd naar Verpan. Met de geëisde vergunning werd de bekende Globe lamp door Verner Panton ontworpen. Met de productie van de Globen lampen werden deze lampen een groot succes voor het merk Frandsen. Tegenwoordig heeft Frandsen en Verpan een licentie om ongeveer tachtig lampendesigns van Verner Panton te produceren.

In 2011 kreeg Frandsen en Verpan licentie voor het produceren van een reeks meubels en tapijtdesigns van Verner Panton.

Het design van de lamp Ball heeft zijn vijftigjarig jubileum gevierd, dit heeft geresulteerd in een aantal nieuwe modellen voor het Ball design. Benny Frandsen heeft bewezen dat goed design nooit uit de mode is.
Toon de 36 van de 84 producten
Deel uw afbeeldingen met ons, tag @lampemesteren
Tag #yesLampemesteren, misschien worden uw afbeeldingen hier gedeeld. Laat u inspireren door een unieke ruimte tot een algemene ruimte.