Bernard Schottlander

Geboren: 1924 Died: 1999
Bekendste werk: Mantis lamp series
Training: Sculptor

Achtergrond
Bernard Schottlander werd geboren in Duitsland, Mainz, en verhuisde naar Engeland in 1939. Hij diende voor het Britse leger in India en na zijn afscheid van het leger leerde hij de kunst van het lassen en ging hij naar het Leeds College of Art en later naar het Anglo- Frans kunstcentrum in St John's Wood voor een studiebeurs.

Na verschillende succesvolle jaren als ontwerper koos Bernard Schottlander ervoor om zich te concentreren op zijn sculpturen. In de late jaren 50 richtte hij een werkplaats op in het noorden van Londen, hier was zijn assistent de getalenteerde George Nash.

Vanaf 1965 gaf hij les voor metaalbewerking aan de St. Martins School of Art. In hetzelfde jaar maakte hij deel uit van de groepsshow Six Artists van het Institute of Contemporary Arts in Londen en in 1966 had hij zijn eerste solotentoonstelling in de Hamilton Galleries in Londen.

Hij wordt misschien het best herinnerd voor zijn Mantis-lampenserie uit 1951. Schottlander bewonderde Alexander Calder, en hetzelfde gevoel voor sculpturale beweging is zichtbaar in zijn Mantis ontwerp. Schottlander ontwikkelde zijn eigen contragewichtsysteem dat, in combinatie met een systeem van sterke en flexibele metalen palen ervoor zorgt dat de Mantis-lampen eruitzien alsof ze de zwaartekracht verslaan.

Tegenwoordig is Mantis in verschillende soorten verkrijgbaar en is over de hele wereld enorm populair geworden.

U kunt hier ook meer informaties teruguinden over Bernard Schottlander op onze website
Deel uw afbeeldingen met ons, tag @lampemesteren
Tag #yesLampemesteren, misschien worden uw afbeeldingen hier gedeeld. Laat u inspireren door een unieke ruimte tot een algemene ruimte.