David Trubridge

Geboren: in England
Bekend designers: The Canoe Chair, The Seed Systeem, Coral, Floral, Swirl, Sola, Ebb Swell, Bounce en nog veel meer kunt u hier op onze website vinden.
Opleiding: Designer (technisch gezien een scheepsontwerper)

Geschiedenis
David Trubridge is geboren in Engeland, maar heeft ook in New-Zeeland gewoond, daarom ligt zijn hart ook in Nieuw- Zeeland. De natuur liefhebber “Tree hugger” en designer van duurzaam en goed doordacht design op een niveau waar hij zich zelf kan zijn.

Of het lag aan zijn opleiding als scheepsontwerper is niet bekend, maar hij verkocht in 1980 al zijn bezittingen om met zijn vrouw en twee kinderen de wereld rond te varen, op een jacht dat genoemd werd naar The Hornpipe. De volgende vijf jaren gingen ze zeilen in het Caribisch gebied en op de Stille Oceaan, en verbleven op de maagdeneilanden, en op eiland Tahiti waar designer David zijn meubels heeft ontworpen voor het interieur voor de klanten op het eiland.

In 1985 kwam de familie terecht in Nieuw-Zeeland. Ze bewonderden het eiland Bay of Island, en kozen ervoor om hier te wonen. Het mooie schip “The Hornpipe” behielden ze echter.
Er onstond een nieuwe kapitaal voor David’s leven toen hij begon met het ontwerpen van milleuvriendelijke meubels en verlichtingen. Het hele proces werd beïnvloed door de ervaring dat David had als een scheepsontwerper, en door zijn reis en het gevoel voor zijn oneindige openheid, en wat hij heeft meegemaakt tijdens zijn maritieme avonturen.

De serie van The Canoe Kano Chair ontstond uit dezelfde reflectie. Het is ontworpen met lichte flexibele structuren dat is bevestigd met touwtjes, dit zorgt voor een elegante kanovorm van praktische meubels en stoelen.
De werken van David maken onderscheid van andere designers zoals van designer Hoben. Door zijn minimale stijl en zijn bewuste keuze van duurzame ruwe materialen, dat in een totale harmonie met de natuur is ontworpen. Het respect voor het mileu en onze mooie planeet functioneert als basis voor het creatieve proces van David. Het hele proces is goed doordacht van de keuze van ruwe materialen, tot het productvorming en het realiseren hiervan. Het gedetailleerde proces van het begin tot het eindproduct is één van de redenen dat David als een eco- ontwerper is in Nieuw Zeeland..  of te wel in de hele wereld heeft gemaakt.

Tegenwoordig worden designs van David Trubridge ook op veel tentoonstellingen en instellingen in de hele wereld vertoond. Hij staat voor spannende opgaven voor prestigevolle globale organisaties (zoals voor de Nobel Peace Center) en bedrijven (de Bombay Sapphire kan hier genoemd worden) met kunstprojecten in Nieuw Zeeland en Australië.
Toon de 36 van de 131 producten
Deel uw afbeeldingen met ons, tag @lampemesteren
Tag #yesLampemesteren, misschien worden uw afbeeldingen hier gedeeld. Laat u inspireren door een unieke ruimte tot een algemene ruimte.