Jaime Hayon

Geboren: 1974 in Madrid
Populaire werken: De Ikebana vazen voor Fritz Hansen en Formakami lampen voor &tradition. De Jaime Hayon stoelen: Lounge Chair JH97 voor Fritz Hansen en Elefy Chair voor &tradition.
Onderwijs: Industrieel ontwerp aan het Europees Instituut voor Design

De Spaanse ontwerper en kunstenaar Jaime Hayon werd in 1971 in Madrid geboren. Zijn opleiding industriële vormgeving heeft zijn ontwerpen sterk beïnvloed, van de eenvoudige Jaime Hayon meubels tot zijn elegantere lampen.

Hij staat erom bekend altijd nieuwe perspectieven te vinden en de grenzen van kunst en design te verleggen. Naast een flair voor het combineren van objecten met functionaliteit, slaagt Jaime Hayon erin producten te ontwerpen met persoonlijkheid en geschiedenis. Over zijn werk zegt hij dat het belangrijk is te onthouden dat zijn ontwerpen van mensen voor mensen zijn. Volgens hem moeten ontwerpen een provocerend effect hebben en de gebruiker op zijn gemak stellen.

Jaime Hayon Studio

In 1997 ging hij na zijn studie industrieel ontwerp naar Fabrica: de door Benetton gesteunde design- en communicatieacademie. Hij klom snel op van student tot hoofd van de ontwerpafdeling. Acht jaar later besloot Jaime een studio te openen, die hij Hayon Studio noemde. Het duurde niet lang voordat hij succes had, aanvankelijk met design speelgoed, keramiek en meubels, en later met decors en installaties.

Hayon Studio is gevestigd in Valencia, Spanje. Zijn werk is gepubliceerd in de meest prestigieuze kunst- en designpublicaties ter wereld en hij heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Elle Decoration International Design Award. Time Magazine noemde hem een van de 100 meest relevante ontwerpers van onze tijd en Wallpaper Magazine noemde hem een van de meest invloedrijke ontwerpers van het afgelopen decennium.

Jamie Hayon en Fritz Hansen

De ontwerpen van Jaime Hayon passen naadloos in het DNA van Fritz Hansen dat niet alleen gericht is op kwaliteit en functie maar ook op esthetiek. In combinatie met hoge functionaliteit geeft Hayon persoonlijkheid aan elk ontwerp, waardoor het een ziel krijgt waarmee de gebruiker zich op de een of andere manier kan identificeren. Dit wordt duidelijk weerspiegeld in de Jaime Hayon vazen waarmee u afgesneden bloemen kunt schikken tot een prachtig boeket. De bloem zelf is zeer decoratief en ziet er prachtig uit, of hij nu gevuld is met bloemen of helemaal op zichzelf staat. De Happy Hook van Hayon is ook het bekijken waard. De functionele haak heeft een chipper design, dat duidelijk geïnspireerd is op de smiley die we allemaal kennen en liefhebben.

Vind Jaime Hayon Woonaccessoires van Fritz Hansen hier

Jaime Hayon en &tradition

De &tradition serie omvat een aantal van de populaire Formakami lampen van Jaime Hayon. De lampen zijn geïnspireerd op de traditionele rijstpapieren lampen die het meest geassocieerd worden met de Japanse stijl. De ontwerper zelf zegt dat Formakami het punt vertegenwoordigt waar het "verleden het heden wordt". De lamp combineert het heerlijke comfortabele licht dat door het dunne materiaal schijnt met een moderne Scandinavische uitdrukking.

Vind Jaime Hayon Woonaccessoires van &tradition hier
Deel uw afbeeldingen met ons, tag @lampemesteren
Tag #yesLampemesteren, misschien worden uw afbeeldingen hier gedeeld. Laat u inspireren door een unieke ruimte tot een algemene ruimte.