Lampe Gras Lampen

La Lampe Gras, een icoon uit de 20e eeuw.

In 1922 ontwierp Bernard- Albin Gras een reeks lampen die bedoeld waren voor gebruik in kantoren, en het industriele leven. GRAS lamp, die later werd genoemd als een totaal unieke, eenvoudige, en robuste, maar ook een heel ergonomisch ontwerp. De basis werd niet gevormd door het gebruik van schroeven, of het las werk. Vandaag is de La Lampe GRAS lamp een gewilde verzamelobject geworden over de hele wereld heen, vooral in Frankrijk, Amerika, en Japan. Bernard- Albin Gras’ talentvolle, en visionaire ontwerpen met tijdloze ontwerpen.

Lees meer om Lampe Gras onderaan op deze pagina.
312 Plafondlamp Zwart/Glas - Lampe Gras
RRP EUR 593,00
Op voorraad na: 10-14 dagen
Toon de 36 van de 309 producten

Lampen van Lampe Gras

Bernard- Albin Gras was één van de meest innovatieve ontwerpers in de jaren 20, die een goede indruk tot de dag van vandaag heeft achtergelaten, waar we vandaag van kunnen genieten. De functionele en esthetische uitstraling vanuit zijn lampen, en vooral het ontwerp met individuelle details, zoals de armen, lichamen, fittingen, gewrichten, en de voeten waren een goed doordacht fantastisch origineel ontwerp, die ver vanuit hun tijd is bedacht. Le Corbusier bleef vroeg verleid door de moderne ontwerper, met de strakke gebruiksvriendelijke lampen, en bleef èèn van de aanhangers van Bernard- Albin Gras meest enthousiaste aanhangers. Bij het kantoor van Le Corbusiers waren de lampen te vinden, maar deze bleven ook gebruikt voor zijn projecten over de hele wereld.

Robert Mallet -Stevens, Jacques Emile Ruhlmann, en Eileen Gray bleven ook een deel van het project. Sonia Delaunay, en Georges Braque bleven èèn van de populaire ontwerpers voor de lampen die La Lampe Gras gebruikte in zijn atelier. De èèrste keer werd een lamp zo populair, zowel in de private leven als bedrijsleven.

DCW – La Lampe Gras -Bernard Schottlander

Philippe Cazer en Frédéric Winklers eigen woord over de gedachten van DCW.
“DCW bleef ontwikkeld vanuit onze passie voor objecten...De objecten die ons begeleid, en ons volgen in het dagelijkse leven. Objecten die betrouwbaar en eerlijk zijn, met een essentiële uitstraling voor een perfecte vorm.

Objecten die perfect zijn in hun aarde en type, die een schoonheid en architecturale vrijgevigheid uitstralen.  Er moet een verlangenheid zijn voor het behandelen van de objecten met respect. Het doel is dat deze met de tijd een band zullen maken..een verbinding tussen deze...een manier om te leven, en om te zien.

DCW heeft onderandere de Mantis serie van Bernard Schottlander, met de spannende lampen van La Lampe Gras.

U kunt hier ook meer informaties teruguinden over Lampe Gras op onze website
Deel uw afbeeldingen met ons, tag @lampemesteren
Tag #yesLampemesteren, misschien worden uw afbeeldingen hier gedeeld. Laat u inspireren door een unieke ruimte tot een algemene ruimte.