Slimme Verlichting

Hier vind je ons assortiment slimme producten voor je slimme huis! Koop slimme lampen en lampen die je kunt bedienen met apps en afstandsbedieningen en sluit je verlichting aan op het uitgebreide Internet of Things. Zet ze aan, uit, zet ze op tijd, verander de helderheid, temperatuur en kleur en nog veel meer - de enige limiet is je verbeelding. We hebben een brede selectie producten in alle prijsklassen van veel merken. Bekijk ze allemaal hier!
Toon de 36 van de 150 producten

Bluetooth VS. WiFi-lamp

Als je nieuw bent in de slimme wereld, zijn gloeilampen altijd een goede plek om te beginnen. Ze zijn eenvoudig te installeren, eenvoudig te bedienen en geven je een snel overzicht van wat er allemaal mogelijk is - maar welk type lamp moet je kiezen?

De slimme lezer heeft vast al ontdekt dat er twee soorten lampen zijn: WiFi en Bluetooth. Beide zijn goede keuzes, maar het is belangrijk om het verschil te weten. Bluetooth-lampen en Wi-Fi-lampen zijn twee verschillende soorten slimme verlichtingsoplossingen. Ze gebruiken verschillende draadloze technologieën om verbinding te maken en de verlichting te bedienen. Globaal kunnen de verschillen als volgt worden uitgelegd:

Bluetooth lampen:

 • Bluetooth lampen zijn lampen die zijn ontworpen om rechtstreeks te communiceren met apparaten zoals smartphones of tablets via Bluetooth-connectiviteit.

 • Ze hebben meestal geen externe brug of hub nodig omdat ze rechtstreeks verbinding maken met het bedieningsapparaat dat Bluetooth-functionaliteit heeft.

 • Bluetooth lampen zijn geschikt voor kleinere ruimtes omdat het bereik meestal beperkt is tot ongeveer 30 meter.

 • Ze zijn eenvoudig in te stellen en te bedienen via apps op je mobiele apparaten.

  Wi-Fi lampen:

  • WiFi-lampen maken verbinding met je bestaande Wi-Fi-netwerk en stellen je in staat om de verlichting vanaf bijna elke locatie met internettoegang te bedienen.

  • Ze hebben vaak een centrale hub of bridge nodig om te werken, wat een apart apparaat kan zijn of een geïntegreerd onderdeel van de lamp.

  • WiFi-lampen hebben een groter bereik dan Bluetooth-lampen, omdat ze afhankelijk zijn van je Wi-Fi-netwerk.

  • Met deze lampen kun je schema's maken, verlichting automatiseren en bedienen via apps op je mobiele apparaten of spraakassistenten zoals Amazon Alexa of Google Assistant.

   Kortom, het verschil is dat Bluetooth-lampen rechtstreeks verbinding maken met je apparaat en een beperkt bereik hebben, terwijl Wi-Fi-lampen verbonden zijn met je Wi-Fi-netwerk, een groter bereik hebben en meer bedieningsopties. Je Wi-Fi-lampen kun je bedienen vanaf elke plek met een internetverbinding, dus je kunt bijvoorbeeld je lampen thuis uitdoen vanaf je werk of ze aan laten gaan net voordat je binnenkomt.

   Upgrade je slimme huis met slimme lampen!

   Er zijn veel redenen om je huis te upgraden - hier is een overzicht van een aantal dingen die je kunt doen met slimme verlichting:

   • Bediening op afstand: Een van de meest voor de hand liggende voordelen van slimme verlichting is de mogelijkheid om deze op afstand te bedienen. Je kunt je lampen aan- en uitzetten, de helderheid aanpassen en de kleuren veranderen vanaf je smartphone, tablet of een afstandsbediening, waar je ook bent. Dit biedt gemak en flexibiliteit bij het regelen van verlichting.

   • Energiebesparing: Met veel slimme verlichtingsoplossingen kun je schema's instellen en de verlichting automatiseren. Dit kan helpen om het energieverbruik te verminderen door verlichting uit te schakelen wanneer deze niet wordt gebruikt. Je kunt ook de helderheid naar behoefte aanpassen om energie te besparen.

   • Aanpassing: Met slimme verlichting kun je de verlichting aanpassen aan je voorkeuren. Je kunt de lichtkleuren veranderen, verschillende stemmingen creëren en zelfs de verlichting instellen om je dagelijkse routine te volgen. Dit is vooral handig om de juiste sfeer in huis te creëren.

   • Integratie met spraakassistenten: Veel slimme verlichtingsproducten integreren met spraakassistenten zoals Amazon Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit. Hierdoor kun je de verlichting eenvoudig bedienen met je stemcommando.

   • Veiligheid: Slimme verlichting kan de veiligheid van je huis vergroten. Je kunt schema's instellen die de verlichting aan en uit laten gaan, zelfs als je niet thuis bent, wat potentiële inbrekers kan afschrikken.

   • Updates en toekomstbestendigheid: Veel slimme verlichtingsproducten worden regelmatig bijgewerkt met nieuwe functies en verbeteringen via software-updates. Dit betekent dat je investering de komende jaren relevant en up-to-date blijft.

   • Monitoring en verbruiksgegevens: Sommige slimme verlichtingsproducten geven je toegang tot monitoring van energieverbruik en verlichtingspatronen. Dit kan u helpen weloverwogen beslissingen te nemen over energie-efficiëntie en kostenbeheer.

   • Creativiteit: Slimme verlichting opent creatieve mogelijkheden omdat u kunt experimenteren met verschillende kleuren en lichtpatronen om unieke verlichtingservaringen te creëren.

    Samengevat geeft slimme verlichting u meer controle, gemak en de mogelijkheid om de verlichting in uw huis aan te passen. Deze technologie kan uw levenskwaliteit verbeteren, het energieverbruik verminderen en de veiligheid verhogen.

Deel uw afbeeldingen met ons, tag @lampemesteren
Tag #yesLampemesteren, misschien worden uw afbeeldingen hier gedeeld. Laat u inspireren door een unieke ruimte tot een algemene ruimte.