Benjamin Hubert

Geboren: 1984
Onderwijs: Industrieel ontwerp en technologie aan de Loughborough Universiteit.
Awards: EDIDA 2010 Young Designer of the year 2010 (Elle Decoration International Design Awards) // Young Designer of the year 2009 (Elle Decoration Awards France) // Designer of the year 2009 (British Design Awards met Elle Decoration) // Best New Product 2009(100% Design Blueprint Award) // Young Designer of the Year 2010 (Home and Garden Design Classic) // Best Lighting // Runner Up (Home and Garden Design Classic 2010) // Restaurant en bar design award // Emerging Talent 2009 // 100% Design Blueprint award // Most Promising Futures Designer 2008 // Bombay Sapphire Designer Glass competition Second Prize 2008 // Cultural Merchandise Award 2008 // Financial News/ Brummell award // Rising Star 2007 // EPS Design Competition 2007 // New Designers Corus Award 2006 // Everybright Bookshelf Hi-fiFi Competition 2006 // LATI Loughborough innovation award 2006.

Benjamin Hubert is een getalenteerde Britse ontwerper die, ondanks zijn jonge leeftijd, al een reeks indrukwekkende prijzen voor zijn werk heeft ontvangen. Hubert studeerde in 2006 af aan de Loughborough University en richtte vervolgens de in Londen gevestigde studio LAYER op, gespecialiseerd in industrieel meubilair en lampenontwerp, die samenwerkingsverbanden is aangegaan met internationale fabrikanten in Europa en Azië. Met zijn bedrijf heeft Hubert een reeks grote, kleine en limited edition projecten ontworpen voor privé en openbaar gebruik, wat op zijn beurt heeft geleid tot internationale erkenning en een reeks prestigieuze prijzen.

Bovendien werkt LAYER samen met grote, vooruitstrevende bedrijven als Nike, Google, Bang & Olufsen, Samsung en Braun om producten te creëren die helpen bepalen hoe we in de toekomst zullen leven, werken en communiceren. Het merk werkt aan het analyseren van menselijk gedrag om producten te creëren die op een zinvolle manier aansluiten bij de gebruikers en hun ervaringen. In Hubert's eigen woorden: 'Om de introductie van een nieuw product in de wereld te rechtvaardigen moet er een tastbaar voordeel aan ten grondslag liggen, iets dat het boven zijn voorgangers uitsteekt'. Hij ontwerpt niet zomaar producten om ze te ontwerpen, maar richt zich op functionaliteit, bruikbaarheid en noodzaak.

Naast zijn eigen merk heeft Benjamin Hubert verschillende lucratieve samenwerkingen met bekende internationale merken, waaronder &Tradition, waarvoor hij Spinning serien ontwierp; het Italiaanse Kundalini, waarvoor hij het Statief wandlamp, het Finse merk Muuto, waarvoor hij de unieke en tijdloze Strand collectie, en niet te vergeten het Italiaanse bedrijf Fabbian, waarvoor hij het unieke Roofer ontwerp ontwierp. Hij heeft ook kort samengewerkt met het Deense merk Fritz Hansen om de eenvoudige en stijlvolle Magazine Holder te ontwerpen.

In zijn werk laat Hubert zich sterk inspireren door de eenvoud van verschillende soorten vakmanschap, die hij in zijn ontwerpen toepast met onconventionele materialen als kurk, beton en papier, waarbij functionaliteit voorop staat. Hij staat ook bekend om zijn levendige benadering van ontwerp en zijn gevoel voor detail met betrekking tot elk aspect van het ontwerpproces. Telkens wanneer Benjamin Hubert betrokken is, is het resultaat een uniek, esthetisch en zeer functioneel ontwerp.
Deel uw afbeeldingen met ons, tag @lampemesteren
Tag #yesLampemesteren, misschien worden uw afbeeldingen hier gedeeld. Laat u inspireren door een unieke ruimte tot een algemene ruimte.