Louis Weisdorf

Geboren: 29 maart 1932, in Kopenhagen - 2021
Beroemde werken: Konkylie (1964), Facet (1966), Turbo (1967), en Multi-Lite voor GUBI (1974)
Onderwijs: Architect en industrieel ontwerper (Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten, School voor Architectuur van 1949-1954)

Al vroeg in zijn leven ontdekte de Deense ontwerper en architect Louis Weisdorf dat hij een sterk gevoel voor vorm had. In combinatie met zijn creatieve en technische inzicht in design heeft hij verschillende artistieke lampontwerpen gecreëerd. Het handelsmerk van zijn werk is dat elke eenvoudige lamp is opgebouwd rond identieke elementen die samenkomen in een hanglamp die het oog afschermt van direct licht.

Dit proces is duidelijk te zien in de Konkylie uit 1967, de Facet uit 1966 en de Turbo uit 1967. Sommige van zijn werken, zoals Ekko, Facet, Delfinen en Tulipanen werden eerder vervaardigd door de Deense fabrikanten Lyfa en Le Klint.

Hij creëerde de Multi-Lite hanger - een van zijn populairste ontwerpen - in 1972. Sinds het najaar van 2016 werkt de Deense verlichtingsfabrikant GUBI samen met Louis Weisdorf om deze hanger te vervaardigen.

In zijn vroege carrière werkte hij samen met gerenommeerde Deense architecten als Poul Henningsen en Verner Panton. Meer dan 10 jaar lang werkte hij voor de Tivoli designstudio onder het toeziend oog van de zoon van Poul Henningsen, Søren Henningsen. Tijdens deze periode heeft hij met zijn artistieke touch onder meer Restaurant Perlen en de groene ruimte bij het openluchtpodium vormgegeven.

Louis Weisdorf werd zelfstandig architect in 1967 en had zijn eigen ontwerpstudio aan het Gammel Strand in Kopenhagen. Hij deelde deze studio met de jongere broer van Verner Panton, Ole Panton. In deze periode ontwierp hij het vorige Haven en Canal Tours loket. Tegenwoordig is zijn studio gevestigd in Fuglebjerg bij Vinstrup.
Toon de 36 van de 42 producten
Deel uw afbeeldingen met ons, tag @lampemesteren
Tag #yesLampemesteren, misschien worden uw afbeeldingen hier gedeeld. Laat u inspireren door een unieke ruimte tot een algemene ruimte.