Leer alles over verlichtingstracks

THE ULTIMATE GUIDE TO LIGHITNG TRACKS
Als je op zoek bent naar een flexibele en praktische verlichtingsoplossing voor je hanglampen en spots, dan ben je hier aan het juiste adres. Hier hebben we een prachtige selectie van track verlichting en onderdelen van merken zoals ANTIDARK en Halotech, zodat je gegarandeerd de track vindt die bij je past. Een track verlichting is een eenvoudig, praktisch en flexibel hulpmiddel om te gebruiken boven uw eettafel, boven uw kledingkast, in de woonkamer, in de gang - echt, de enige beperking is uw verbeelding. Met een tracklight bent u ook verlost van veel draden die overal hangen - een tracklight maakt draden overbodig. Met een track light kun je ook beslissen waar je je pendels of spots plaatst en in welke hoek je ze plaatst, en je kunt hun richting en positie voortdurend veranderen naargelang je behoeften, wat je de kans geeft om je eigen unieke toets aan je verlichting te geven. Maar wat doe je als je de juiste track hebt gekozen? Hoe installeer je ze eigenlijk? Je vindt de antwoorden in dit artikel, en dan ben je zelf een handige(re) man! Je kunt hier ook onze hele selectie aan trackverlichting bekijken
<hr><font size="+2">MEER INFORMATIE OVER 1-FASE OF 3-FASE RUPSBANDEN</font>


MEER INFORMATIE OVER 1-FASE OF 3-FASE RUPSBANDEN

Het kan moeilijk zijn om te beslissen of je een 1-fase of een 3-fase rupsband wilt gebruiken. Eerst en vooral moet je nagaan waar je de treinbaan gaat gebruiken. Als de track in uw bedrijf wordt gebruikt, kan een 3-fasige track voordelig zijn omdat deze meer watt en schakelaars heeft, zodat u de individuele helderheid van elke lamp afzonderlijk kunt in- en uitschakelen of dimmen. Aan de andere kant, als je je trackverlichting thuis moet gebruiken, kun je een 1-fase track gebruiken, die meestal een mooier ontwerp heeft en slechts één enkele stroomdraad heeft, zodat je alleen de lichtsterkte van de lampen tegelijk kunt regelen. Of je nu kiest voor een 1-fase of 3-fase track, je bent verzekerd van veelzijdige en flexibele verlichting.

Let op dat alle Bankamps, ANTIDARKs en Halotracks tracklights 1-fase zijn, dus als je een 3-fase track wilt, neem dan contact op met onze klantenservice.
<hr><font size="+2">ANTIDARK's DESIGNLINE-SYSTEEM</font>


ANTIDARK's DESIGNLINE-SYSTEEM

Hieronder kom je meer te weten over het Designline Railsysteem van ANTIDARK, dat van hoge kwaliteit is, veel verschillende combinatiemogelijkheden heeft en een dunner ontwerp heeft dan de gebruikelijke 2,2 cm brede rails. Met deze rails kunt u de lampen naar wens verplaatsen en de rail op verschillende plaatsen gebruiken, van het kantoor tot de galerie of boven de eettafel thuis. De Designline lichtrails van ANTIDARK zijn verkrijgbaar in zwart of wit met een lengte van 1 of 1,9 meter, die alleen of in combinatie met meerdere rails kunnen worden gebruikt om meer flexibiliteit te creëren in de plaatsing van uw lampen. Alle Designline-reserveonderdelen zijn ook verkrijgbaar in zwart of wit, zodat ze bij de kleuren van de verschillende onderdelen passen.  

vind hier alle ANTIDARK lichtsporen


HOE INSTALLEERT U UW DESIGNLINE RAILSYSTEEM?


STAP 1

Allereerst monteert u uw Designline raillamp aan het plafond waar u de flexibele verlichting wilt en sluit u deze aan op het dichtstbijzijnde stopcontact. Zorg er eerst en vooral voor dat u ook een Starter hebt, die elk Designline railsysteem nodig heeft voor installatie. De starter moet aan het einde van de rails worden geplaatst, niet in het midden.
STARTERDEEL
CENTERSTART
STAP 2

Na deze stap kun je ervoor kiezen om meerdere rails met elkaar te combineren met behulp van een aantal verschillende verbindingen. Je kunt bijvoorbeeld een Verbinder gebruiken, waarmee je meerdere lichtrails in lijn met elkaar kunt verbinden; of een T-Verbinder, waarmee je drie rails tegelijk kunt verbinden om een "T" te vormen; of een Hoek, die je kunt gebruiken als je wilt dat je lichtrails een hoek vormen. Welke connector je ook kiest, je kunt het licht verspreiden over een groter gebied in verschillende richtingen.
CONNECTOR
T-CONNECTOR
CORNER
STAP 3

Na de eerste twee stappen kun je precies het juiste aantal Design Tube Spots, Designline Bell Spots of Designline Tube Pendants aan uw trackverlichting toevoegen om aan uw behoeften te voldoen. Hier kunt u zowel spots als pendels naar eigen inzicht combineren en hun posities eenvoudig en elegant veranderen naargelang uw behoeften en stemming om een uniek en decoratief designelement te creëren dat overal in uw huis kan worden geplaatst.
STAP 4

Als je "gewone" hangers aan je railsysteem wilt hangen die er niet speciaal voor gemaakt zijn, gebruik je een hangeradapter. Dan ben je klaar om je hangers op precies de afstand en in het aantal dat je wilt aan je track te hangen - houd er wel rekening mee dat elke hanger maximaal 5 kg mag wegen. Met een tracklight kun je meerdere lampen naast elkaar hebben zonder dat je extra draden nodig hebt - best slim en praktisch.
STAP 5

Als mooie afwerking van uw railsysteem kunt u een plastic Cover over uw Designline-rail aanbrengen om de gaten af te dekken waar de lampen niet zijn geplaatst voor een meer gestroomlijnde look. De afdekrail kan ook eenvoudig worden gesneden en aangepast aan uw behoeften.
VIND HIER ALLE RELEVANTE RAILS EN RESERVEONDERDELEN VOOR HET DESIGNLINE RAILSYSTEEM

<hr><font size="+2">HALO TRACKs STROOMRAIL</font>


HALO TRACKs STROOMRAIL

Hieronder kun je meer te weten komen over het Halo Track verlichtingssysteem, dat een eenvoudig en slim systeem is dat je ook een schat aan flexibele verlichtingsopties biedt. Halo Tracks lichtrails zijn verkrijgbaar in zowel zwart als wit met een lengte van 1,2 of 2 meter, die je alleen of met meerdere rails kunt gebruiken om het gebied dat je wilt verlichten groter te maken.  

Vind alle Halo Tracks railverlichting hier


HOE U UW HALSBANDSYSTEEM INSTALLEERT

STAP 1

Monteer eerst je Halo Track-rail aan het plafond en installeer hem in het dichtstbijzijnde stopcontact. De rail kan eenvoudig worden ingekort, verlengd en gemonteerd met de meegeleverde schroeven. Alle 230V pendels kunnen worden gebruikt met Halo Track track lampen, waarbij ook dimmers kunnen worden gebruikt.

STAP 2

Vervolgens kun je ervoor kiezen om meerdere raillampen met elkaar te verbinden met behulp van een T-stuk, waarmee je drie rails tegelijk tot een T kunt verbinden, of met behulp van een montagesysteem voor Halo Track raillampen. Dit montagesysteem bevat onder andere een Halo Track 90° hoek, die je kunt gebruiken om je rails samen te voegen tot een hoek. Het bevat ook een El-collector, die je kunt gebruiken als je meerdere rails in een rechte lijn met elkaar wilt verbinden om de verlichting uit te breiden over een groter gebied - bijvoorbeeld over een lange eettafel of hal. Last but not least is er ook een Flex connector voor de Halo Track-rail, waarmee je twee rails kunt verbinden en de verbinding precies zo kunt buigen als je zelf wilt. Met dit verbindingssysteem krijg je een breed scala aan montagemogelijkheden, zodat je je verlichting perfect kunt aanpassen aan je interieur en je behoeften.

STAP 3

Als laatste onderdeel van de installatie kun je je spots of hanglampen op de rails aansluiten. Als je gewone hanglampen gebruikt, heb je ook een Pendeladapter nodig, die compatibel is met alle 230V hanglampen met een maximaal gewicht van 4 kg - de adapter kan ook voor de meeste andere lampen worden gebruikt.
VIND HIER ALLE RELEVANTE ONDERDELEN VOOR HET HALO RAILSYSTEEM