Hans J. Wegner

Geboren: 1914 - Overleden: 2007
Bekendste werken: "The Pendant" kabellift hanglamp, Opala lamp series, Wishbone stoel, Chinese stoel, "The Chair"
Training: Designer                                                  

Achtergrond
Hans J. Wegner werd geboren in 1914 in Tønder, Denemarken. Op 22-jarige leeftijd in 1936 werd hij aangenomen als student aan de Kunsthåndværkerskolen - de School voor Kunsten en Ambachten, nu onderdeel van de Deense Designschool - een plaats waar hij later terugkeerde als instructeur. In 1943 opende Wegner zijn eigen ontwerpstudio en creëerde de Chinese stoel, die samen met de ronde stoel uit 1949 de basis vormde voor veel van zijn latere werk. De ronde stoel werd later bekend als The Chair nadat het werd gebruikt door John F. Kennedy en Richard Nixon in een televisiepresidentieel debat. Terwijl The Chair ongetwijfeld een van de grootste iconen is van de uitgebreide uitvoer van Wegner, vinden velen dat de Wishbone-stoel uit 1950 eigenlijk zijn grootste commerciële succes was.

Hans J. Wegner was ook een begaafde lampontwerper. Zijn beroemde kabelliftlamp uit 1962, The Pendant, is sindsdien in productie. Zowel de kabellifthanglamp als zijn futuristische Opala-serie - oorspronkelijk ontworpen in de jaren 70 voor Hotel Scandinavia in Kopenhagen - worden nu geproduceerd als onderdeel van de productlijn van Pandul. Hans J. Wegner won talloze internationale prijzen gedurende zijn carrière en kreeg in 1997 een eredoctoraat van The Royal College of Art in Londen.
Deel uw afbeeldingen met ons, tag @lampemesteren
Tag #yesLampemesteren, misschien worden uw afbeeldingen hier gedeeld. Laat u inspireren door een unieke ruimte tot een algemene ruimte.