Goed advies over installatiehoogte

Eettafel

Wanneer u een lamp boven uw eettafel hangt, is het belangrijkste om in gedachten te houden dat u het gezicht van de persoon tegenover u duidelijk kunt zien. Een handige vuistregel is dat grote lampen 65-70 cm boven de tafel moeten worden opgehangen, gemeten vanaf de onderkant. Kleinere lampen hangen meestal 55-65 cm boven de tafel.

Als u twee lampen boven de tafel hangt, moet er een onderlinge afstand van ongeveer 80 cm zijn. Controleer of de lichtkegels elkaar raken, zodat de lampjes gelijkmatig branden.

Test de lamp/voordat u de installatie voltooit.

Werkoppervlak van keuken of bijkeuken

Om de beste omstandigheden te creëren, moeten lampen 75-80 cm boven het werkoppervlak van uw keuken hangen. Om schaduwen te voorkomen, raden we aan om matte lampen te gebruiken - zoals soft-light lampen of matte halogeenspotjes - die meer diffuus licht geven.

Om te voorkomen dat u uw eigen schaduw creëert, meet u de breedte van het werkoppervlak en trekt u een derde af. Gebruik dat aantal, gemeten vanaf de muur, om je middelpunt te vinden.

Verschillende kleine lampen werken beter dan één grote. Zorg ervoor dat de lichtkegels elkaar ontmoeten.

Bureau

Uw bureau correct belichten is erg belangrijk.

We raden aan hanglampen minimaal 120 cm boven het bureau te hangen, maar ze kunnen zeker nog hoger hangen, afhankelijk van de hoogte van uw plafond. Plaats uw bureaulamp zo dat deze van de zijkant en onder ooghoogte oplicht, om verblinding te voorkomen. Verstelbare / flexibele bureaulampen zijn een geweldige oplossing. Experimenteer met verschillende locaties en combinaties van plafond- / hanglampen om vervelende verblinding, en reflecties te minimaliseren en de meest comfortabele werkomstandigheden te creëren.

Veel natuurlijk licht is ook belangrijk. Probeer uw bureau te positioneren om te profiteren van het daglicht dat beschikbaar is in de kamer, idealiter zodat het bureau van de zijkant wordt verlicht.

Biljart / pooltafel

We hebben een paar tips om u te helpen uw pool of biljarttafel te verlichten. Het aantal aanbevolen individuele lampen / fixtures is afhankelijk van de lengte van uw tafel:

7 voet: 2-3 lampen
8 voet: 3 lampen
9 voet: 4 lampen
10 voet & 12 voet: 4-5 lampen

De lampen zouden ongeveer 90 cm over het oppervlak van de tafel moeten worden opgehangen, gemeten vanaf de onderkant. (De Deense Biljartunie beveelt 85-95 cm aan.)

De officiële regels vereisen een minimum van 520 lux boven de tafel, wat neerkomt op 3 lampen van elk 150 watt. Voor recreatie / thuis spelen zijn 3 lampen van 75 watt voldoende.

Het is ook een goed idee om de verlichting in de rest van de kamer te beschouwen - de officiële regels vereisen een minimum van 50 lux (40 watt).

Als u nieuwsgierig bent, dan zijn hier de regels van de World Pool-Billiard Association over verlichting:

Het bed en de rails van de tafel moeten op elk punt minstens 520 lux (48 footcandles) licht ontvangen. Een scherm- of reflectorconfiguratie wordt geadviseerd, zodat het midden van de tafel niet merkbaar meer verlichting ontvangt dan de rails en de hoeken van de tafel. Als de lamp boven de tafel opzij kan worden geschoven (scheidsrechter). De minimumhoogte van de armatuur mag niet lager zijn dan 40 inch [1,016 m] boven het bed van de tafel. Als de lamp boven de tafel niet verplaatsbaar is, mag de armatuur niet lager zijn dan 65 inch [1,65 m] boven het bed van de tafel. De intensiteit van elk gericht licht op de spelers aan de tafel mag niet verblindend zijn. Verblindend licht begint bij een direct zicht van 5000 lux (465 footcandles). De rest van de zaal (tribunes, enzv.) Moet minstens 50 lux (5 footcandles) licht ontvangen.

Bar

Hanglampen boven een balk die hoog genoeg zijn, zodat iedereen een duidelijke zichtlijn krijgt, maar niet zo hoog dat uw gasten verblind kunnen worden. Dat betekent ongeveer 53-60 cm over het oppervlak van de balk, gemeten vanaf de onderkant van de lamp. Probeer iemand de lamp omhoog te laten houden, terwijl u op een barkruk zit.