Bekroonde ontwerpen

BEKROOND ONTWERP

iF Design Award, Compasso d'Oro, Red Dot Award en Bobedres Design Awards. Er zijn veel prijzen die je kunt winnen als je een goed ontwerp maakt - hier kun je de verhalen lezen over de prestigieuze prijzen en de lampen bekijken die hebben gewonnen.

Bekroonde lampen bij Lampenmaster

Elk jaar worden er over de hele wereld design awards uitgereikt en worden de beste innovatieve producten geëerd met awards en trofeeën. De vele erkende ontwerpprijzen markeren degenen die op de een of andere manier de richting aangeven waarin het ontwerpvak zich zal bewegen - en de prijzen zijn een prestigieus stempel van ontwerpkwaliteit dat betekent dat ontwerpers zichzelf bekroond mogen noemen.
 
Als een van de grootste verlichtingsbedrijven hebben we een breed assortiment lampen die door de jaren heen bekroond zijn - en in de artikelen hieronder kun je de vele bekroonde modellen ontdekken die inspireren en verleiden, en kun je lezen over de verschillende awards en hun betekenis!

IF DESIGN AWARD

De iF Design Award is een historische, felbegeerde en oude designprijs. De prijs werd twee jaar eerder uitgereikt dan de Red Dot Award in 1953, waardoor het 's werelds oudste onafhankelijke designinstituut is. De concurrentie is hevig en in 2022 moesten 11.000 ontwerpen uit 57 verschillende landen hard vechten om te winnen.

Het instituut werd opgericht om industrieel ontwerp te ondersteunen en te inspireren in het Duitsland van de jaren 1950, dat nog steeds worstelde met de nasleep van de oorlog. In Hannover, door de Britse bezettingsmacht gekozen als West-Duits handelscentrum, bundelde ondernemer Philip Rosenthal zijn krachten met de BDI (Bundesverband der Deutschen Industrie) en Hannover Messegesellschaft om iF e.V. op te richten - wat stond voor Die Gute Industrieform - en later Industrie Forum.

iF hielp de betekenis van Duits design te veranderen in wat we er vandaag de dag van kennen: duurzaam, doordacht en precies. Vandaag de dag kunnen ontwerpers van over de hele wereld meedingen - en onder de lampenfabrikanten zijn Light-Point, Santa & Cole en Luisa Prandina allemaal winnaars!

Zie alle iF Design Award winnaars en lees het verhaal hier!

COMPASSO D'ORO

Als je denkt aan iconische designlanden, denk je ongetwijfeld aan Italië. Sinds mensenheugenis is het land van de laarzen een pionier op het gebied van esthetiek en design - en of je nu een liefhebber bent van auto's, mode, architectuur of verlichting, Italië heeft een lange traditie in het ontwerpen van enkele van de meest exquise producten in hun respectieve categorieën.

Sinds 1954 hebben de allerbeste ontwerpers het gouden kompas (Compasso d'Oro) in ontvangst mogen nemen voor het ontwerpen van iconische, onsterfelijke producten. De Alfa Romeo Brera, Fiat 500, Olivetti typemachine en de originele zitzakstoel zijn slechts enkele van degenen die de prijs hebben gewonnen - evenals lampen van Artemide, Luceplan en Flos, onder anderen.

Zie hier alle winnaars van de Compasso d'Oro Award en lees het verhaal!

RED DOT AWARD

De Red Dot Award is ongetwijfeld een van de meest begeerde prijzen in de designwereld. Sinds 1955 worden jaarlijks de beste awards gekozen door een strenge jury - en vandaag de dag is de award nog net zo aantrekkelijk als meer dan 50 jaar geleden.

Vandaag de dag zijn zowel de Red Dot Award: Brands & Communication Design en Red Dot Award: Design Concept, maar het is nog steeds de Red Dot Award: Product Design die echt begeerd wordt. Hier worden de innovatie, functionaliteit en levensduur van een bepaald productontwerp gemeten door de 50 experts die deel uitmaken van de Red Dot jury. Ontwerpers van over de hele wereld strijden om het felbegeerde kwaliteitszegel dat de Red Dot-stempel is.

De prijs wordt in principe gegeven aan alles dat op een innovatieve en doordachte manier is ontworpen. Koplampen, snoerloze stofzuigers, kruiwagens en lucht-luchtverwarmers - maar het zijn natuurlijk de lampen waar we hier bij Lampemesteren bijzonder in geïnteresseerd zijn. Van de merken die we verkopen hebben Nordlux, IP44, Light-Point en Blomus prijzen gewonnen!

Zie hier alle Red Dot Award-winnaars

BO BEDRES DESIGN AWARDS

De Design Awards worden uitgereikt door de tijdschriften Bo Bedre, Costume Living en Bolig Magasinet en worden toegekend aan de beste Deense ontwerpers en ontwerptalenten. Elk jaar wordt er een grote awardshow gehouden waar de verschillende ontwerpers aanwezig zijn om hun awards in ontvangst te nemen. De Design Awards bekronen producten in de categorieën Ontwerp van het Jaar, Comeback van het Jaar, Groen Idee van het Jaar, Meubel van het Jaar, Ontwerper van het Jaar, Creatief van het Jaar, Innovatief van het Jaar, Brandmerk van het Jaar, Talent van het Jaar en natuurlijk Lampen van het Jaar, waar wij hier bij Lampemesteren vooral mee bezig zijn!

Eerdere winnaars waren onder andere Yuh van Louis Poulsen, Mutatio van Le Klint en Tip van Muuto - en natuurlijk nog veel meer.

Bekijk hier alle winnaars van de Bo Bedre Design Awards