Heb je onze uitgebreide selectie Louis Poulsen bij Lampenmaster.nl al gezien?

LOUIS POULSEN LAMPEN
De Deense verlichtingsfabrikant Louis Poulsen werd opgericht in 1874 en volgt sindsdien trouw het Scandinavische designprincipe van vorm volgt functie. Met de aankoop van een Louis Poulsen lamp kan de klant gepassioneerd vakmanschap verwachten dat verlichting van hoge kwaliteit produceert. Hun producten zijn een lust voor het oog en creëren tegelijkertijd prachtig licht in huis, in restaurants of in andere openbare ruimtes.

Door de jaren heen heeft Louis Poulsen samengewerkt met veel van de grootste en bekendste ontwerpers, waaronder Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Verner Panton, Louise Campbell en vele andere getalenteerde ontwerpers.

De familie PH

De familie PH

Ontwerper Poul Henningsen is bekend van de PH-serie en het driekleurensysteem, ontworpen om het licht optimaal vorm te geven. De PH-serie is nog steeds een van de bestsellers van Louis Poulsen en wordt voortdurend verder ontwikkeld en vernieuwd. Zo heeft de PH 5 net zijn 60e verjaardag gevierd door een speciale versie uit te brengen in hetzelfde kleurenpalet als de nieuwe PH 5 mini.

Je kunt alle PH lampen hier bekijken en kopen.
Familie AJ

Familie AJ

De AJ lamp werd ontworpen door Arne Jacobsen voor het SAS Royal Hotel in Kopenhagen in 1960, en het ontwerp is gebaseerd op geometrische vormen die het licht precies richten waar het nodig is. De unieke lijnen van de AJ-lampen, het volume van de kap en het ronde gat in de voet geven de lamp een uitgesproken sculpturale vorm die wereldwijd erg populair is. Louis Poulsen heeft de AJ familie een groot, prachtig kleurenpalet gegeven, speciaal geselecteerd en nauw verbonden met Arne Jacobsens eigen ontwerpuniversum.
Panthella

Panthella

Louis Poulsen is een merk dat voortdurend in beweging en ontwikkeling is, iets wat te zien is aan hun nieuwe introducties. Je kunt nu onder andere de gloednieuwe Panthella MINI tafellamp in chroom in handen krijgen, die de omgeving weerspiegelt en zowel leven als elegantie toevoegt aan een kamer.
NJP

NJP

NJP is een bekende futuristische lampenserie die zojuist is uitgebreid met een zachter model in een mooie aluminiumgrijze kleur - ideaal voor een moderne inrichting. De NJP lamp is flexibel en nuttig van begin tot eind.
Crique

Crique

De Cirque hanglamp is zojuist gelanceerd in grijstinten, waardoor de aandacht wordt gevestigd op de prachtige vorm van de lamp. De grijze kleur geeft de Cirque hanglamp een meer discrete en uitnodigende uitstraling, terwijl hij toch een zacht, sfeervol licht geeft aan zijn omgeving.
Keglen

Keglen

BIG Ideas creëerde in samenwerking met Louis Poulsen de Keglen lamp in 2017. Oorspronkelijk gemaakt voor het Tirpitz Museum in Blåvand - een gebouw ontworpen door BIG Ideas - paste het ruwe, gegalvaniseerde oppervlak van de Kegel perfect bij de delicate en robuuste architectuur van het museum.

De serie begon met een hanglamp, maar verdere ontwikkeling tussen Louis Poulsen en BIG Ideas betekende dat de enkele geometrie van de Kegel nu in een veelheid aan variaties kan worden gebruikt. De symmetrische designtaal en metalen kap worden ontmoet door een zacht en organisch glazen inzetstuk dat lijkt op een waterdruppel die door oppervlaktespanning wordt opgehangen.

Zie hier alle verschillende Keglen lampen!
Yuh

Yuh

De Yuh-serie bestaat uit een tafellamp, een vloerlamp en een wandlamp die verkrijgbaar zijn in zwart en wit. Het belangrijkste kenmerk van de lamp is dat hij individueel is. Het is de lamp die speciaal voor jou is gemaakt! Hij is flexibel - je kunt hem draaien, omhoog en omlaag doen terwijl hij licht geeft en sfeer creëert. Bekijk de hele prachtige serie hier.
VL Studio

VL Studio

Het was een spannende aanvulling op de samenwerking tussen Vilhelm Lauritzen en Louis Poulsen toen VL Studio in 2022 opnieuw werd gelanceerd. De VL lampen werden oorspronkelijk gemaakt voor het oude DR radiohuis in Kopenhagen in de jaren 1940 - en de voortdurende moderne en eigentijdse uitstraling is een voorbeeld van Vilhelm Lauritzen's grote ontwerpvaardigheden en Louis Poulsen's neus voor esthetiek en licht.

VL Studio omvat tafellampen, vloerlampen en wandlampen die allemaal dezelfde prachtige uitdrukking delen. Een ronde vorm die boven de evenaar uitsteekt, bestaande uit een armatuur en opaalglas. VL Studio is verkrijgbaar in zwart en messing.

Zie hier alle VL Studio lampen!
Flindt

Flindt

De bekroonde Deense ontwerper en architect Christian Flindt creëerde in samenwerking met Louis Poulsen deze twee enorm mooie lampen die zeker directe buitenverlichting zullen toevoegen aan leefruimten in de buitenlucht, zoals privéparken, binnenplaatsen en tuinen - zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het licht of het ontwerp.

Garden werd in 2011 gecreëerd toen men op zoek was naar een verfijnde verlichtingsoplossing voor een park bij Brænderigården in Jutland, nu bekend als Viborg Kunsthal. Louis Poulsen ontwikkelde samen met Christian Flindt verder en optimaliseerde de paal op het gebied van materiaalkwaliteit, lichtverdeling en efficiëntie.

Zie hier de Flindt lampen
Bysted Garden

Bysted Garden

Met een droom om een meerpaal te maken die niet alleen mooi was op zichzelf, maar die ook de omgeving sierde, creëerde Peter Bysted deze lamp in 1975. De buitenlamp heeft een rond symmetrisch ontwerp met vier ringen die het licht naar beneden reflecteren, waardoor er ringen en patronen rond de lamp ontstaan. De prachtige herlancering van Louis Poulsen verwijdert de zichtbare bouten die aan de bovenkant van het origineel zaten, waardoor de lamp een meer gestroomlijnde look krijgt - maar afgezien daarvan is de lamp in alle opzichten ongewijzigd, behalve wat betreft de grootte - de Bysted Garden is kleiner dan het origineel.

De lamp is verkrijgbaar in twee verschillende hoogtes en is geweldig in landelijke omgevingen, tuinen met ligusterhagen en rond bedrijfsgebouwen. Of hij nu in een natuurlijke omgeving of in een stedelijke tuin wordt geplaatst, Bysted Garden creëert zeker een aantrekkelijke sfeer.

Zie hier de mooie Bysted lampen
Toldbod

Toldbod

De Toldbod 120-serie is ontworpen vanuit de filosofie dat hoe eenvoudiger een ontwerp is, hoe flexibeler het is. Toldbod werd oorspronkelijk ontworpen in 1982 en is sindsdien opnieuw ontworpen op basis van de voorgangers van de hanger. Nu laat de Toldbold 120 zich van zijn zachtere kant zien en is hij verkrijgbaar in een breed scala aan geraffineerde nieuwe kleuren die hem een nog veelzijdiger profiel geven dat past bij de moderne esthetiek en de hedendaagse designtrends volgt.

BEKIJK HIER ALLE LOUIS POULSEN LAMPEN