Louis Poulsen - focussen op het juiste licht

SCHERPSTELLEN OP HET JUISTE LICHT
Louis Poulsen staat in heel Denemarken en de rest van de wereld bekend om zijn benadering van het juiste licht. Dat was een van de belangrijkste dingen waar Poul Henningsen aan dacht toen hij de eerste PH-lampen ontwierp volgens het drie-kappenprincipe waarmee hij een licht kon bereiken dat niet verblindde.

Het juiste licht is nog steeds heel belangrijk voor Louis Poulsen en dankzij de ontwikkelingen in de technologie zijn er meer opties voor verbazingwekkende lichtinstellingen dan ooit. Lees hier meer over Poul HenningsenLED technologie in beeld

LED technologie in beeld

Louis Poulsen heeft de nieuwe LED-technologie grondig verwerkt in hun lampontwerpen. Dit is duidelijk te zien in nieuwe aanwinsten zoals de Yuh collectie en de kleine Panthella Mini. Veel klassiekers zijn tegenwoordig verkrijgbaar in LED-versies. Dit geldt zowel voor de PH Artichoke als voor de AJ Eklipta.

Recentelijk is het bedrijf begonnen met het maken van kits om Louis Poulsen klassiekers om te toveren in lampen met ingebouwde LED. Als je je Louis Poulsen lamp wilt ombouwen naar een LED versie, kun je contact opnemen met onze klantenservice die zal kijken of dit een optie is.

Er zijn twee verschillende soorten kits.

 • Vervangingskits: hiervoor adviseert Louis Poulsen een elektricien om uw lamp te laten upgraden.
 • Retro fit kits: deze kits zijn relatief eenvoudig zelf te gebruiken.
Als u niet zeker weet of u het zelf kunt, raden wij u aan contact op te nemen met uw elektricien.


De lijst met lampen met beschikbare vervangingssets of retrofitkits wordt regelmatig bijgewerkt, maar we hebben hieronder een aantal lampen opgesomd waarvoor momenteel LED-upgrades beschikbaar zijn.

  Vervangingssets:
 • AJ 50 Wall
 • Flindt Wall
 • Enigma 825
 • NJP
 • AJ Eklipta

  Retro fit kits:
 • PH Snowball
 • PH 5-4½
 • VL45 Ø370
 • PH Artichoke Ø480

Diverse voordelen van LED

Diverse voordelen van LED

Er zitten veel voordelen aan LED technologie, of je nu aan het milieu denkt of alleen aan de elektriciteitsrekening. De recente LED-technologie geeft je lamp een gelijkmatig licht en opent unieke mogelijkheden op het gebied van design. We zijn niet langer beperkt door de noodzaak van een stekker en een traditionele lichtbron.

Bovendien is LED technologie vriendelijker voor onze prachtige planeet omdat LED minder elektriciteit verbruikt. Als extra bonus daalt je elektriciteitsrekening drastisch als meer dan de helft van je lampen LED is.

Als je vragen hebt over LED lichtbronnen voor je Louis Poulsen lamp of de optie om te upgraden naar ingebouwde LED technologie, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Onze online shop biedt ook een breed scala aan onderdelen van Louis Poulsen lampen. Vind hier uw onderdeel.

Als je het onderdeel dat je zoekt niet kunt vinden, stuur ons dan een e-mail met een foto en we zullen kijken of we het voor je kunnen bemachtigen.


Bekijk hier ons volledige assortiment Louis Poulsen lampen