Nieuwe Louis Poulsen productenNIEUWE LOUIS POULSEN PRODUCTEN
NIEUWS 2023
2023 is een bijzonder jaar geweest met zowel donkere als lichte periodes. Er woedt nog steeds oorlog in Europa, er zijn hitte- en kouderecords gevestigd en grote delen van de wereld zijn geteisterd door bosbranden - maar we hebben ook nieuwe NAVO-leden, uitbreidingen van de Schengenzone en gloednieuwe Louis Poulsen-lampen gevierd
Keglen 175 Muur

Keglen 175 Muur

Bjarke Ingels Group - bekend als BIG - ontwierp de originele kegel in 2017 en in 2023 breidden ze de kegelserie uit met een prachtige wandlamp. De wandlamp is verkrijgbaar in dezelfde tinten als de originele lampen - en kan worden gekocht met een vaste lichttemperatuur van de ingebouwde 3000 kelvin LED-lichtbron of met dim-naar-warm-technologie. De kegel wandlamp heeft dezelfde kegelvormige kap als de tafellamp variant met een opalen kap die ervoor zorgt dat je niet verblind wordt door het licht van de lamp.
AJ Garden

AJ Garden

Net toen we in het voorjaar van 2023 begonnen met het uitzetten van de terrasmeubelen, verraste Louis Poulsen alle lampenliefhebbers met nieuwe toevoegingen aan het lampenportfolio van designlegende Arne Jacobsen. De klassieke AJ lamp is nu verkrijgbaar in een versie die is ontworpen voor buitenruimtes. De vorm en het silhouet zijn precies zoals je ze kent - maar nu kun je de prachtige, door Arne Jacobsen ontworpen sculptuur toevoegen aan je buitenruimte.

AJ Garden is verkrijgbaar in verschillende maten en soorten

Zie ze hier allemaal!
AJ - Nieuwe kleuren

AJ - Nieuwe kleuren

Naast een tuinlamp-update voor de prachtige AJ-serie, maakt Louis Poulsen ook indruk met een set nieuwe kappen voor de geliefde modellen. Electric Orange, Soft Lemon, Warm Sand, Dusty Blue en Warm Gray heten ze, en ze moeten echt ervaren worden.

De kleuren zijn toegevoegd aan de AJ Wandlamp, AJ Vloerlamp, AJ Tafellamp en AJ Mini Tafellamp.

Zie hier alle AJ-lampen!
AJ Oxford

AJ Oxford

Naast alle updates is er ook een nieuwe heruitgave van een oude lamp van Arne Jacobsen. In 1962 ontwierp hij de Oxford lamp voor het St. Catherine's College in de Engelse universiteitsstad - en als je er vandaag de dag op bezoek gaat, zie je de prachtige lampen nog steeds gebruikt worden in zowel klaslokalen als studentenwoningen.

De heruitgave door Louis Poulsen verandert niets aan het originele ontwerp en je kunt nu de gelukkige eigenaar worden van een Arne Jacobsen lamp die eerder over het hoofd werd gezien. Het model is verkrijgbaar in twee maten en met zwarte en opaalkleurige kappen.

Zie hier alle lampen
Patera Ø30

Patera Ø30

De Patera hangers zijn echte klassiekers in het Louis Poulsen assortiment van de grote Finse ontwerper Øivind Slaato. De prachtige hangers maken gebruik van een geometrisch ontwerp met ruitvormige cellen die het licht naar beneden reflecteren - en de indrukwekkende constructie is het type dat het middelpunt van het interieur wordt.

Velen hebben echter de kans gemist om een Patera in een kleinere vormfactor te bezitten - en hun gebeden zijn verhoord door Louis Poulsen, die in 2023 een speciale versie heeft uitgebracht met een diameter van slechts 30 centimeter.

Bekijk hier de Patera hanger Ø30!
VL 56

VL 56

Vilhelm Lauritzen ontwierp VL 56 oorspronkelijk voor Folkets Hus in Vesterbro, Kopenhagen. De lamp was onderdeel van het totale kunstwerk dat het gebouw werd voor Lauritzen, waar hij alles ontwierp, van meubels tot deurklinken - en als je het gebouw vandaag de dag bezoekt, nu bekend als het Vega muziekpodium, kun je nog steeds de prachtige hanglampen zien die deel uitmaken van het gebouw sinds de opening in 1956.

Dankzij Louis Poulsen kun je nu je eigen Vilhelm Lauritzen hanglamp bezitten die op een paar kleine aanpassingen na identiek is aan het origineel. Het model is verkrijgbaar in chroom en messing.

Bekijk beide kappen hier!
Panthella 250 Portable

Panthella 250 Portable

De geliefde Panthella Portable krijgt ook een update in 2023. Het prachtige ontwerp, gemaakt door Verner Panton in 1971, is een van de belangrijkste designiconen voor Deens design en wordt nu uitgebracht in een nieuw formaat voor de draagbare variant.

De lampenkap meet 250 millimeter in diameter, waardoor de nieuwe Panthella Portable iets groter is dan de vertrouwde variant. De lamp is een voor de hand liggende werklamp, maar ook een prachtige lamp op de vensterbank of boekenplank.

Bekijk de lamp hier!
NIEUWS2022
2022 is zeker een bewogen jaar geweest voor Denemarken! Hare Majesteit Koningin Margrethe II vierde de 50e verjaardag van haar regeerperiode en werd later in het jaar de langst regerende vorstin. In de zomer won Jonas Vingegaard op indrukwekkende wijze de Tour de France na een fenomenale prestatie die nationale trots opwekte, terwijl Deense festivals weer blije festivalgangers verwelkomden na twee jaar van Corona lockdowns. In het najaar nam het Deense nationale voetbalteam deel aan het grootste en meest controversiële sportevenement van het jaar, de FIFA World Cup in de woestijnstaat Qatar - zij het zonder veel succes. Maar ook het gerenommeerde Deense designhuis Louis Poulsen heeft een aantal bewogen maanden achter de rug met verschillende spannende introducties, zoals de VL Studio serie, de nieuwe NJP Mini tafellampen, de nieuwste PH lampen en de nieuwe Keglen lampen en nog veel meer!
VL Studio zag het daglicht weer!

VL Studio zag het daglicht weer!

In 2022 werd de VL Studio familie voor het eerst nieuw leven ingeblazen bij Louis Poulsen sinds ze in de jaren 1940 werden geïntroduceerd door architect Vilhelm Lauritzen. De lampen werden oorspronkelijk ontworpen voor de oprichting van het oude DR Radiohus in Kopenhagen, dat een van Lauritzen's 'gesamtkunstwerk'/funkisgebouwen was, waar hij alle interieurs en details van het gebouw ontwierp, waaronder een aantal unieke lampen, waaronder de VL Studio. De lampen werden later uit productie genomen, maar op basis van het oorspronkelijke lampkopontwerp en de materialen werden de VL Studio Table/Floor en VL Studio Wall in 2022 opnieuw op de markt gebracht. De VL Studio lampen lijken erg op de Radiohus hanglamp, omdat ze allebei een diffuus licht creëren door de opalen glazen kap, die een aangename en gezellige verlichting en sfeer in je interieur weet te brengen. De VL Studio lampen zijn verkrijgbaar in een mooi matzwart frame, dat de lampen een moderne, grafische en exclusieve uitstraling geeft, of in een mooi messing frame, dat warmte en gezelligheid toevoegt aan je interieur.

Bekijk hier het volledige VL Studio assortiment
De PH familie kreeg er nog meer leden bij

De PH familie kreeg er nog meer leden bij

Het jaar 1926 markeerde het begin van het revolutionaire driekappensysteem van Poul Henningsen, en sindsdien is dit systeem het uitgangspunt geweest voor een unieke serie lampen onder de naam PH. Deze lampen behoren nog steeds tot de meest gewilde en exclusieve in interieurdesign over generaties en landen heen, dus het is niet meer dan logisch dat Louis Poulsen nieuwe, spannende versies van dit bijzondere ontwerp blijft lanceren.

In 2022 werd de PH-serie opnieuw uitgebreid in de vorm van een nieuwe PH 3/3 hanger in een prachtige, grafische compositie van zwart metaal en opaal glas, in Allemaal zwart metaal of in drie tinten prachtig opaal glas. Daarnaast is er ook een nieuwe PH 5/5 hanger gelanceerd in dezelfde moderne en exclusieve combinatie van mat zwart metaal en opaal glas of alleen in mat zwart metaal. Alle nieuwe PH 5/5- en PH 3/3-pendellampen geven je interieur een extra accent en karakter dankzij het matzwarte metaal en het prachtige drielaagse opaalglas dat zorgt voor een warme uitstraling en zachte, niet-verblindende verlichting.
NJP tafellamp heeft een zusje gekregen; NJP Mini tafellamp

NJP tafellamp heeft een zusje gekregen; NJP Mini tafellamp

Louis Poulsen en de gerenommeerde Japanse designstudio Nendo begonnen hun samenwerking in 2015 met de creatie van de NJP tafellampen, en in 2022 wierp deze samenwerking opnieuw haar vruchten af. De NJP Mini Tafellampen werden geïntroduceerd als een verkleinde versie van de NJP Table, die een moderne interpretatie is van een klassieke, flexibele architecturale lamp. De nieuwe NJP Mini lampen hebben ook de karakteristieke opening aan de achterkant van de lampenkap, waardoor de organische lampkop traploos kan worden versteld, en omdat de arm ook 342° om zijn eigen voet kan draaien, is het uiterst eenvoudig om de verlichting in de juiste richtingen te sturen.

Door het kleine formaat van de lamp kun je hem ook overal plaatsen, zowel in privé- als in openbare ruimtes, waar hij zowel als functionele verlichtingsbron als decoratief element dient. Naast de klassieke kleuren zwart, wit en licht aluminiumgrijs, zijn de nieuwste toevoegingen aan de NJP-familie er ook in een nieuw warm palet van rozebruin, zachtroze, petrolblauw en taupe, dus er zijn nu zeven prachtige kleuren om uit te kiezen, die elk een tijdloos randje toevoegen aan modern design!

Zie de verschillende NJP Mini tafellampen hier en de rest van de NJP serie hier
De kegel kreeg meer modellen

De kegel kreeg meer modellen

In 2017 werkten de architecten achter BIG Ideas samen met Louis Poulsen aan de eerste Keglen lampen - en in 2022 resulteerde deze samenwerking in een opwindende verdere ontwikkeling van de Keglen familie in de vorm van zowel tafellampen als vloerlampen, waarvan de eenvoud en elegantie ook kan worden overgedragen op alle soorten interieurontwerp. Gemeenschappelijk voor alle Keglen lampen is de karakteristieke kegelvormige lampenkap met ingebouwde gebogen kap, die zowel een mooie en niet-verblindende verlichting biedt als een grafische en eenvoudige esthetiek aan de lamp toevoegt. De conische lampenkap van de kegel is ook voorzien van een discrete opening aan de bovenkant, waardoor een zacht en sfeervol licht ontstaat dat een comfortabele en gezellige sfeer weet te creëren. De kegel is verkrijgbaar in zowel een zwarte als witte kleur met een mat, natgelakt oppervlak dat ervoor zorgt dat het licht net zo goed weerkaatst als het overdag afgeeft, of de lamp nu brandt of niet.
Nog veel meer nieuws van Louis Poulsen in 2022!

Nog veel meer nieuws van Louis Poulsen in 2022!

Naast de bovengenoemde nieuwe producten heeft Louis Poulsen ons ook verwend met een serie AJ tafellampen in nieuwe, prachtige kleuren en materialen. Als je meer informatie wilt over de nieuwe kleuren in de serie, kun je hier meer lezen of je favoriete AJ lamp hier vinden. De PH5 serie werd ook uitgebreid in verschillende unieke tinten, waaronder pastel en monochroom Zie ze hier. Daarnaast werden nieuwe Panthella lampen aan de familie toegevoegd, waaronder Panthella Mini tafellampen en Panthella Portable tafellampen in een reeks prachtige kleuren.
NIEUWS 2021
Nu 2021 ten einde loopt, is er veel groot nieuws om op terug te kijken. Joe Biden wordt de 46e president van de Verenigde Staten, de Deense film Druk wint een Oscar en Angela Merkel geeft na 16 jaar als bondskanselier van Duitsland het stokje door aan Olaf Scholz - maar er was ook veel nieuws van Louis Poulsen:
Verner Pantons Panthella viert zijn verjaardag met jubileumformaten en -kleuren.

In 2021 was het 50 jaar geleden dat de legendarische Deense ontwerper Verner Panton de Panthella lamp creëerde. Toen Panton de lamp tekende toen de Olsenbende in Jutland en Ballade på Christianshavn over het witte doek in Denemarken rolden, had hij waarschijnlijk niet verwacht dat de lamp een halve eeuw later nog steeds zo populair zou zijn.

In 2021 werd de lamp uitgebracht in een jubileumformaat met een diameter van 320 mm en een afwerking van gemetalliseerd messing - dezelfde afwerking die we kennen van Panthella Mini.

Vind Panthella 320 hier, en bekijk Panthella Mini in gemetalliseerd messing hier!
Patera hanger in nieuwe maten

In 2021 werd de opvallende Patera van de Deense ontwerper Øivind Slaatto, waarin natuurlijke formules en de Fibonacci-reeks zijn verwerkt, verkrijgbaar in een nieuwe vorm. Louis Poulsen lanceerde de mooie organische lamp in ovaal. De nieuwe vorm betekent dat Patera ook in kamers met lagere plafonds kan hangen zonder dat Øivind Slaatto concessies hoeft te doen aan zijn mooie organische en iconische ontwerp.

Se Patera I Ovale variant her!
Flindt Bollard onder de blote hemel

2021 was ook een jaar van uitbreiding in het Louis Poulsen outdoor assortiment. De bekroonde ontwerper Christian Flindt, die sinds 2006 samenwerkt met Louis Poulsen, won in 2014 de ELFORSK-prijs voor de originele Flindt Bollard en in 2021 werd de lamp beschikbaar in een tuinversie.

De prachtige lamp, die verkrijgbaar is met een Corten en een aluminium afwerking, ziet er prachtig uit in vrijwel alle buitenruimtes - en dat is ongeacht of je de lamp in de tuin achter een ligusterhaag in de buitenwijken, op het platteland of buiten bij een herenhuis wilt zetten. De lamp is verkrijgbaar met drie soorten bevestigingen, waardoor de Flindt Garden Bollard een ongelooflijk flexibele buitenlamp is.

vind hier het slimme Flindt Garden Bollard assortiment!


Louis Poulsen | BIG Ideas - Keglen

Het grootste nieuwe product van 2020 was ongetwijfeld Keglen, gemaakt door BIG Ideas in samenwerking met Louis Poulsen. BIG Ideas werd in 2005 opgericht door architect Bjarke Ingels en met architect Jakob Lange aan het hoofd van de tech-gedreven specialiteiten, wil het merk lampen en digitale producten creëren die naadloos in onze manier van leven passen.

In dat opzicht is Keglen een succesverhaal. De lamp is ontstaan uit uniek en organisch gevormd glas dat als een waterdruppel op zijn plaats wordt gehouden door de oppervlaktespanning van de conische lampenkap. Het licht verspreidt zich elegant door de natuurlijke vorm van het glas en een enkele lichtkegel komt tevoorschijn door een elegant gaatje bovenaan de lampenkap.

Keglen werd meteen een klassieker. Hij is al verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, allemaal in zwart en wit.

Vind Keglen hier op onze website
Helebrating 60 years of the PH 5 pendant with lively new colours

Als je Deens lichtontwerp vergelijkt met rock-'n-roll, dan is Poul Henningsen Elvis - en dat maakt PH 5 het best verkochte kerstalbum van Elvis Presley. Dus was het voor Louis Poulsen natuurlijk logisch om de 60e verjaardag van de PH 5 in 2020 luister bij te zetten.

Het verlichtingsmerk introduceerde de PH 5 in een reeks nieuwe tinten, zoals te zien was bij de lancering van de PH 5 Mini in 2017. De hanglamp heeft dezelfde mooie vorm als altijd en blijft een sculpturale manifestatie van de balans tussen kunst en technologie. De lamp is het best verkochte product in het hele Louis Poulsen assortiment - en de iconische vorm is gemakkelijk te herkennen.

Vind de mooie tijdloze PH 5 hier!
Herlancering PH Septima

Het nieuwe kleurenpalet was niet het enige goede nieuws voor de fans van Poul Henningsen in de herfst van 2020 - het seizoen zag ook een herlancering van PH Septima. De lamp ontleent zijn naam aan het unieke ontwerp met zeven lampenkappen die afwisselend heldere en matte borosilicaatglasplaten bevatten, en het licht is bijzonder comfortabel.

De oorspronkelijke ontwerpen van PH Septima vormden de basis voor PH Artichoke, maar Septima blijft een unieke lamp en wordt beschouwd als een van de meest verfijnde hanglampen van Poul Henningsen.

Vind PH Septima hier op onze website!
Terugkeer van de AJ Mini tafellamp en de AJ Royal hanglamp

Toen het SAS Royal Hotel in 1960 werd geopend, was het de eerste echte wolkenkrabber van Kopenhagen, en wanneer gasten de Panorama Lounge op de 21e verdieping bezochten, werden ze niet alleen geconfronteerd met een ongelooflijk uitzicht over de Deense hoofdstad, maar ook met de iconische AJ Pendant. In 2020 is het 60 jaar geleden dat het hotel werd geopend en Louis Poulsen viert dit met een herlancering van de AJ hanger - nu AJ Royal - en de AJ tafellamp in Mini. AJ Royal is verkrijgbaar in verschillende kleuren en Mini is verkrijgbaar in zowel de klassieke tinten als de drie nieuwe special edition kleuren.

vind hier de AJ Mini tafellamp, en vind hier de AJ Royal hanger!
OE Quasi Licht

In 2019 verwelkomde Louis Poulsen de OE Quasi Light in de collectie. De lamp werd onthuld op de Milano Design Week, waar het merk Louis Poulsen en de Deens-IJslandse kunstenaar en ontwerper Olafur Eliasson de unieke geometrische lamp met trots presenteerden.

De lamp bestaat uit twee lagen - een aluminium frame en een insert van polycarbonaat. Het licht wordt in de kern gericht door een reeks LED-lampjes en het licht wordt vervolgens in de kamer gereflecteerd. De vorm is open voor interpretatie en als je alleen al naar de lamp kijkt, zie je oneindig veel perspectieven. OE Quasi Light is echt uniek en iedereen zou de kans moeten krijgen om het te ervaren.
Nieuwe dimensies voor Toldbod

Als je ooit 's avonds laat door een van de vele woonwijken in Groot Kopenhagen hebt gewandeld, is de kans groot dat je de buitenlamp Ellipse van Poul Henningsen bent tegengekomen, die al sinds 1966 paden en gemeenschappelijke ruimten verlicht.

Ellipse was de oorspronkelijke inspiratie voor Toldbod bij Louis Poulsen. De lamp heeft een duidelijk patroon dankzij de elliptische lampenkap die voor een gelijkmatige lichtverdeling zorgt.

De lamp is in 2019 uitgebracht in vier nieuwe maten: Ø170, Ø250, Ø400 en Ø550. De kleine versies werden gelanceerd in de bekende gedempte kleuren die we kennen en waar we van houden, en de grote versies kwamen uit in zwart en wit.

Vind het Toldbod-assortiment hier op onze website!
Messing, messing en nog eens messing

2019 was een jaar van messing voor Louis Poulsen. Verschillende modellen werden gecoat in de legering van koper en zink, en de klassieke PH 5, PH 5 Mini en Yuh zijn allemaal verkrijgbaar in messing.

vind Yuh in messing hier, en vind de PH collectie hier!NIEUWS 2018
Voor de herfst van 2018 lanceert Louis Poulsen een reeks nieuwe producten en twee Limited Edition lampen. Sommige van de iconische lampen hebben een nieuwe visuele expressie gekregen met spannende nieuwe kleuren en materialen. Er wordt zelfs een compleet nieuwe lamp aangeboden.

De PH 5 hanger & PH 5 Mini hanger gelanceerd in koper

Poul Henningsens wereldberoemde unieke lampontwerp wordt gevierd met de lancering van zowel dePH 5 als de PH 5 Mini in Koper. De gelegenheid is de 60e verjaardag van het PH 5 ontwerp. Zelfs zestig jaar na de creatie van deze visionaire lamp, blijft het een van de meest populaire. De combinatie van intelligente functie en unieke vorm heeft de PH hanglamp de afgelopen zes decennia tot een designicoon gemaakt - en dat is reden voor een feestje.

Beleef de verbazingwekkende vertegenwoordiger van Poul Henningsens revolutionaire werk voor de verlichtingsindustrie, helemaal aangepast aan de eisen van deze eeuw. Het bekende en bewonderde vijfkappensysteem dat verblinding tegengaat, blijft, maar de middelste lampenkap heeft een nieuwe koperen afwerking gekregen. De andere lampenkappen zijn wit. Het gloeiende koper biedt een prachtige weerspiegeling van de omgeving en voegt meteen elegantie toe aan elke kamer.

Deze nieuwe koperen afwerking vernieuwt het klassieke ontwerp van Louis Poulsen en brengt het naar de toekomst. De pendel is ideaal voor gebruik in moderne interieurstijlen, omdat hij een duidelijke verwijzing is naar een van de grootste designperiodes in de Deense geschiedenis. De strakke expressie waarbij functionaliteit centraal staat, zorgt ervoor dat de lamp een klassieker is - toen en nu nog steeds - en deze nieuwe versie van de hanglamp is klaar om de harten van mensen over de hele wereld te stelen.

Met de PH5 ontwikkelde Poul Henningsen het driekappensysteem van zijn vorige ontwerp verder om één simpele reden: er kwamen nieuwe gloeilampen op de wereld. In tegenstelling tot de lampen die hij gewend was, waren deze mat. Waar het drie-kappen-systeem bedoeld was om het licht naar beneden te reflecteren, betekenden deze nieuwe lampen dat je ook verlichting naar boven moest creëren. Net als bij al zijn andere lampen maakt de PH 5 een einde aan elke vorm van verblinding. Met dat in gedachten creëerde Poul Henningsen de lamp van het jaar met vijf lampenkappen. PH 5 weerkaatst het licht naar beneden en de kamer in - de perfecte combinatie om je keuken of salontafel te verlichten.

In 2017 creëerde Louis Poulsen een versie van de PH 5 van 30 cm, vergeleken met de oorspronkelijke hanglamp van 50 cm. Deze twee versies krijgen deze herfst een nieuwe koperen afwerking ter gelegenheid van de 60e verjaardag van het iconische ontwerp van Poul Henningsen. Je kunt kiezen tussen de originele lamp van 50 cm en de kleinere hanglamp van 30 cm in verschillende kleuren. Deze herlancering voegt de eerste warm metalen kap toe aan de collectie.


De verfijnde Enigma hanger krijgt een make-over

De moderne verfijnde Enigma hanglamp wordt dit najaar in een nieuwe kleur gelanceerd. De lamp was oorspronkelijk in het wit, maar wordt nu in een zwarte uitvoering gepresenteerd. De kleur complementeert de minimalistische uitstraling van de lamp.

De vorm is geïnspireerd op het klassieke meervoudige kapsysteem van Poul Henningsen. De pendel is een nieuwe moderne interpretatie van dit systeem. De zwevende lampenkappen zijn een subtiele knipoog naar Poul Henningsens revolutionaire gebruik van het meervoudige lampenkapsysteem. Enigma leidt het "goede licht" naar de toekomst met respect voor de ontwerptraditie en het erfgoed van Louis Poulsen.

Net als de iconische PH lampen creëert Enigma een zacht licht zonder te verblinden. Het naar beneden gerichte licht creëert een comfortabele sfeer, waar je de hanglamp ook monteert. De lamp is perfect geschikt om op te hangen boven eettafels, gangen en andere woonruimtes omdat het een diffuus licht creëert en de omgeving verlicht. De hanglamp is al verkrijgbaar in wit in drie verschillende maten en wordt nu gelanceerd in zwart. Ongeacht waar je Enigma monteert, er is een versie in een formaat dat perfect past bij jouw kamer en verlichtingsbehoeften.

Het ontwerp is beïnvloed door de verfijnde combinatie van de Japanse ontwerper Shoichi Uchiyamas sierlijke gebruik van vormen en Scandinavisch minimalisme. De zwarte kleur draagt verder bij aan deze opvallende combinatie. De ronde en gefilterde lampenkappen verlichten de kamer prachtig als de pendel aan is, terwijl de lampenkappen een ongelooflijk silhouet creëren, zelfs als de lamp niet aan is.

Shoichi Uchiyamas is de Japanse ontwerper achter de Enigma collectie. Hij werd in 1972 opgeleid aan het YMCA-instituut in Tokio en is sindsdien gespecialiseerd in productontwerp. Hij ontving talrijke internationale designprijzen voor zijn werk met Louis Poulsen, waaronder de IF Award en ARC.

De lamp heeft al over de hele wereld een thuis gevonden en de lancering van de Enigma in het zwart geeft de collectie een upgrade die de aantrekkingskracht van de minimalistische lamp vergroot.


PH Artisjok geïntroduceerd in geborsteld messing en met gravures

De sculpturale Artichoke - beter bekend als Artichoke - wordt gelanceerd in een prachtige jubileumeditie met geborsteld messing en een gegraveerde PH handtekening.

Trouw aan zijn iconische nalatenschap vernieuwt deze hanger zichzelf op natuurlijke wijze naarmate de tijd verstrijkt. Het klassieke geliefde ontwerp blijft hetzelfde - net als de kwaliteit. In plaats van het ontwerp te veranderen, heeft de lamp nieuwe kleren van messing gekregen. De gelegenheid is de 60e verjaardag van de iconische lamp van Poul Henningsen.

Al zestig jaar is Artichoke een pronkstuk in Deense en internationale huizen, kantoren en openbare ruimtes. In 1958 creëerde Poul Henningsen de hanglamp voor het restaurant Langelinie Pavillon in Kopenhagen, waar je de originele lampen tot op de dag van vandaag kunt zien. Sinds de lancering wordt de lamp beschouwd als een van de meest iconische en gewilde lampen ter wereld.

Poul Henningsen leefde van 1894-1967. Hij werd geboren in Kopenhagen, waar hij studeerde aan de Technische Hogeschool. Hij maakte zijn opleiding tot architect nooit af, maar begon te werken met traditionele functionalistische architectuur. Door de jaren heen verschoof zijn focus van architectuur naar verlichting, waar het de rest van zijn leven bleef. In 1925 begon hij een levenslange samenwerking met Louis Poulsen, waarin hij het revolutionaire driekleppensysteem ontwikkelde. Poul Henningsen besteedde zijn hele leven aan het optimaliseren van kunstlicht door gebruik te maken van reflectie en zonwering om het risico op verblinding te elimineren. Hij ontwikkelde en creëerde "het goede licht" dat als inspiratie dient voor de nieuwe ontwerpers van Louis Poulsen. Tegenwoordig is PH een van de beroemdste en meest bewonderde Deense ontwerpers.

De jubileumeditie is gegraveerd met PH's handtekening, Artichoke 1958-2018, Anniversary Edition en heeft een uniek serienummer. De gegraveerde messing versie zal alleen beschikbaar zijn voor het jaar van het 60-jarig jubileum, namelijk 2018, maar zal vanaf 2019 worden opgenomen in de reguliere collectie met gravures.


Zintuiglijke binnen- en buitenverlichting met de nieuwe Flindt wandlamp

In samenwerking met Christian Flindt heeft Louis Poulsen een nieuwe binnen- en buitenlamp ontworpen. De lamp wordt in de herfst van 2018 gelanceerd, samen met andere spannende producten.

De slanke elliptische lamp creëert zintuiglijke verlichting dankzij de mogelijkheid om licht te weerkaatsen en zo een organische gloeiende cirkel rond de lamp te creëren. Het licht stroomt uit de bovenkant van de lamp en werpt het licht naar beneden voor de lamp. Tegelijkertijd laat het een sprankje licht door de bovenkant naar buiten glijden om een halvemaanvorm op de muur boven de lamp te creëren.

De armatuur zelf is cirkelvormig met concave en convexe vormen - een universele vorm die de lamp een klassieke en tijdloze uitstraling geeft. Het is tegelijkertijd een eenvoudige en een complexe gemonteerde lamp. De lamp is bidirectioneel en de combinatie van lichtreflectie en het klassieke cirkelvormige ontwerp zorgt voor de perfecte balans tussen complexiteit en eenvoudige esthetiek.

De lamp is gemaakt voor gebruik binnen en buiten. De lamp doorbreekt alle normen op het gebied van verlichting en brengt het product in het tijdperk van modern productontwerp dat veelzijdig is en voor talloze doeleinden kan worden gebruikt. De Flindt lamp maakt het gemakkelijk om de Scandinavische traditie van het integreren van de natuur in het interieur te volgen. De lamp kan zowel binnen als buiten worden gemonteerd, wat je kan helpen om een soepele overgang te creëren tussen de binnen- en buitenkamers van je huis.  

Met de Flindt collectie heeft Chistian Flindt zijn collectie definitief uitgebreid. Hij begon zijn samenwerking met Louis Poulsen in 2006 en creëerde de Flindt 220 staande lamp, de Flindt 220 pedant, de Flindt bolder en de Grand hanglamp. Hij is opgeleid aan de Århus School of Architecture in 2003 en heeft sinds zijn afstuderen zijn eigen ontwerpbureau. Zijn frisse en gedurfde ontwerpen laten zien dat hij graag de minder platgetreden paden verkent. Naast verlichtingsoplossingen creëert Christian Flindt meubels en in deze productcategorie heeft hij prijzen gewonnen, waaronder de designprijs voor Bo Bedre. Hij won de Bolig Magasinets Design Award voor zijn samenwerking met Louis Poulsen.