PH Limited Edition van Louis Poulsen


KOOP HIER DE LIMITED EDITION VAN DIT JAAR
(geldig vanaf 1 oktober tot en met 31 december)

LOUIS POULSEN, LIMITED EDITION

Limited Edition 2023 - PH 2/2 LUNA Tafellamp

De PH 2/2 Luna is de 2023 Limited Edition van Louis Poulsen. De lamp, oorspronkelijk ontworpen door Poul Henningsen als nachtkastlampje, wordt gekenmerkt door het gebogen frame en de prachtige details. De lamp maakt gebruik van het bekende en geliefde drie-kappen-systeem dat Poul Henningsen al in 1926 uitvond. Het geborstelde messing vormt een prachtige aanvulling op de drie mondgeblazen kappen en de prachtige behuizing van de lamp omarmt het licht, waardoor een prachtig en functioneel verlichtingsobject ontstaat.

Oorspronkelijk was het model kleiner dan het nu is - slechts 23 cm hoog - maar met de heruitgave vergroot Louis Poulsen de figuur tot 32 cm. Tegelijkertijd is er extra functionaliteit toegevoegd met een draaibare kop waarmee je het licht van de lamp kunt richten op basis van je verlichtingsbehoeften. Beide updates maken de lamp bruikbaarder voor het moderne huis.

Zoals gezegd was de lamp oorspronkelijk bedoeld als nachtkastlampje, maar ze kan gemakkelijk ergens anders voor worden gebruikt. De PH 2/2 Luna is prachtig op een dressoir als decoratief stuk in de woonkamer - maar ook op de diepe vensterbank en op het bureau in de werkkamer.

Koop de prachtige tafellamp hier - alleen voor een beperkte tijd

Limited Edition 2022 - PH 3/2 Tafellamp + PH 3/3 Hanglamp

Het jaar 2022 heeft veel boeiende nieuwe lanceringen van Louis Poulsen gebracht, waaronder TWEE nieuwe PH Limited Editions in een prachtige combinatie van opaalglas en messing. De allereerste PH lamp zag voor het eerst het levenslicht in 1927, drie jaar nadat de invloedrijke ontwerper Poul Henningsen het iconische drieschermensysteem uitvond. In de loop van zijn levenslange samenwerking met Louis Poulsen lanceerde Henningsen talloze PH edities en sindsdien zijn er ieder jaar Limited Editions uitgebracht - en 2022 is zeker geen uitzondering.


Deze keer trakteert Louis Poulsen ons lampenliefhebbers op twee nieuwe
PH Limited Editions: de PH 3/3 hanglamp en de PH 3/2 tafellamp in klassieke kleurencombinaties. Deze mix van mooie en klassieke materialen geeft de lampen een zeer esthetische en toch authentieke retro touch waardoor deze zowel decoratief als praktisch zijn. De warme, metaalachtige tonen van het messing kunnen in iedere inrichting worden geïntegreerd, waar de lampen bijdragen aan een ontspannen en gezellige sfeer en niet te vergeten een sfeervol licht. Het systeem met de drie lampenkappen is zorgvuldig ontworpen om een zachte, comfortabele, niet-verblindende gloed te garanderen die zorgt voor algeheel comfort, en de originele lampenkap aan de onderkant van de PH 3/3 hanglamp draagt ook enorm bij aan dit comfort.
De nieuwe PH Limited Editions stralen warmte, gezelligheid en onmiskenbare elegantie uit dankzij het gebruik van opaalglas en messing, dat in de loop van de tijd een natuurlijk patina ontwikkelt, waardoor de lampen met het verstrijken van de tijd mooier en unieker worden. Als u de originele afwerking wilt behouden, kunt u het messing voorzichtig polijsten.

Wat de nieuwe Limited Editions gemeen hebben, is het verfijnde en exclusieve karakter van de gegraveerde handtekening van Poul Henningsen. Wat hun exclusiviteit nog vergroot, is het feit dat de lampen slechts voor een beperkte tijd verkrijgbaar zijn, wat deze tot felbegeerde verzamelobjecten maakt.

Versier uw huis met een uniek Deens designicoon dat bijdraagt aan een goed verhaal en een ongelooflijk stukje ambacht dat nooit uit de mode raakt!Limited Edition 2021 - PH 2/2 “The Question Mark” Bordlampe

Limited Edition 2021 - PH 2/2 "Question Mark" Tafellamp Poul Henningsen ontwierp in 1931 de opvallende en decoratieve PH 2/2 "Question Mark" tafellamp. De lamp was in productie tot het midden van de jaren 1950, en dit jaar is het de eerste keer dat de lamp weer in omloop is – wel als een Limited Edition deze zal slechts voor een beperkte tijd beschikbaar zijn.

Net als het originele ontwerp wordt deze variant met een messing frame geleverd. In combinatie met een lampenkap van opaalglas heeft de lamp een klassieke uitstraling die naadloos in iedere inrichtingsstijl past. Uiteraard heeft de tafellamp een PH 2/2 lampenkap, vervaardigd volgens het legendarische drie-kappen systeem in 1926 ontwikkeld door Poul Henningsen. De semi-transparante lampenkappen hebben een prachtig glanzend oppervlak en een gezandstraalde binnenkant voor een matte afwerking.

De PH 2/2 Question Mark blijft trouw aan het originele ontwerp: de discrete schakelaar aan de onderkant van de voet, de elegante handgreep in het midden van het frame waarmee u het bovenste gedeelte kunt kantelen, de messing afwerking en de legendarische drie -lampenkappen systeem.

Zorg dat u hier uw PH 2/2 Question Mark besteld. Houd er rekening mee dat de lamp enkel van 1 oktober tot 31 december 2021 beschikbaar is  (beschikbaar voor pre-order vanaf 1 september 2021).
Limited Edition 2020 - PH 2/1 Taflelamp

Vanaf 1 september 2020 is de unieke Limited Edition lamp van Louis Poulsen weer bestelbaar. Bestel vooraf uw PH 2/1 amber gekleurde tafellamp en ontvang als eerste uw tafellamp voor uw interieur.

De Limited Edition 2020 is een iconische en populaire PH 2/1 tafellamp. Een design waarbij helemaal terug is gegaan naar waar het allemaal is begonnen.

De drie schermen principe van Poul Henningsen is een eerbetoon voor het correcte licht. Hij werd hiermee bekend als ’s werelds meest getalenteerde ontwerper in de verlichting. De Limited Edition tafellamp bestaat uit drie schermen van mondgeblazen Italiaans glas in een warm amber gekleurde nuance. De lampenvoet bestaat uit onbehandeld messing, dat met de tijd zal patineren en de lamp een heel unieke look zal geven. Op de lampenvoet is ook de schakelaar te vinden, zoals bij de eerste model van PH 2/1. Deze tafellamp is vele jaren geleden ontworpen-een schakelaar, die de lamp een heel speciale touch geeft.

Vanaf 1 oktober 2020 tot en met 31 december 2020 is de PH 2/1 tafellamp in amber gekleurd glas bestelbaar. Wenst u een wit scherm, dan kunt u vanaf 1 september 2020 tot en met 1 november een wit scherm tegen een voordelige prijs bestellen.Limited Edition 2019 – PH 3/2 amber gekleurd glas - Vloerlamp “The Water Pump”

Louis Poulsen een erkend designer van zijn mooie lampen in klassiek design. In samenwerking met de erkende designer, zoals  Arne Jacobsen, Verner Panton met de erkende designer Poul Henningsen, alleenstaande lampen, die niet alleen opvallen maar ook een prachtige licht stralen.

Elk najaar komt Louis Poulsen met een eerbetoon aan Poul Henningsen’s geniale werk voor het vormgeven  van het licht. Een productie van een buitengewone lamp PH lamp gebaseerd op één van zijn bestaande ontwerpen. Limited Edition van PH 3/2 tafellampen en de populaire PH Artichoke (HP Koglen). In 2019 introduceerde Louis Poulsen een exclusieve Limited Edition van zijn unieke serie van PH 3/2 Vloerlampen ook bekend als “waterpompen”. De nieuwe variant heeft schermen in amber gekleurd glas, die de organische vormen met het mooie frame in messing benadrukt.

De waterpomplamp is ontworpen tijdens de oorlog en behoort tot de groep lampen die aan de schaarste aan materialen en bezuinigingen op Louis Poulsen’s grote selectie PH-lampen heeft “overleefd”. Vanwege de verstelbare arm van de lamp kreeg de leeslamp de naam “Waterpomplamp” zoals wij het vandaag kennen. Bij het eerdere model van de Wandpomplamp in de jaren ‘40 was de schakelaar gemonteerd aan de verstelbare arm. Later werd de schakelaar gemonteerd aan het snoer. Vandaag is de schakelaar aan het einde van de verstelbare arm te vinden met de gegraveerde naam van Poul Henningsen.

De lampenvoet en de arm van de lamp zijn ontworpen van onbehandeld messing, om de authenticiteit van de lamp te benadrukken en een verfijnde uitstraling te creëeren. De warme kleuren zorgen voor een prettige sfeer in uw woning ook in de moderne inrichting met metallic tinten. Met de tijd krijgt het onbehandeld materiaal een natuurlijk patina en elke individuele lamp krijgt een volledig unieke look.  

De wereld bekende PH-lampen passen perfect in de nieuwe trend van designlampen, met een stukje geschiedenis. Designklassiekers zijn in de Scandinavische stijl nu een trend, waarbij “Danish Modern” nu helemaal de trend is.

PH 3/2 Tafellampen-Limited Edition 2018

Het traditionele verlichtingsbedrijf Louis Poulsen introduceerde in 2018 de Limited Edition van PH 3/2 tafellamp. De tafellamp is ontworpen door de erkende en invloedrijke architect Poul Henningsen.
In zijn hele leven heeft hij gewerkt aan het vorm geven van verlichting voor het creëeren van “het goede licht”. Zijn design is over de hele wereld populair geworden – nu ook verkrijgbaar in een exclusief materiaal combinatie; drie schermen zijn ontworpen van mondgeblazen amber gekleurd Italiaans glas en het frame is van geborsteld messing.

De schakelaar is ingebouwd en bevestigd aan de onderkant van het messing frame – naast de initialen van Poul Henningsen, deze zijn terug te vinden op de PH-tafellampen uit de jaren twintig. De originele details samen met een goed doordachte vorm en het exclusieve materiaal maken de tafellampen van Limited Edition een tijdloos design van een warme elegantie.

PH 3½-3 Hanglamp - Louis Poulsen, Limited edition 2017

De exclusieve PH 3½-3 limited edition hanglamp van amber gekleurd glas en messing frame is gelanceerd door Louis Poulsen als eerbetoon aan Poul Henningsen’s geniale spel met licht.

PH ontwierp het legendarische drieschermprincipe in de jaren ’20 en werd ook geïntroduceerd met gekleurd glas. Het ontwerp van de messing ophang werd in 1928 geïntroduceerd. De Italiaanse mondgeblazen drielaags glas in klassiek amber nuance benadrukt de uitzonderlijk warme en mooie expressie van de hanger, omdat het glas voor elke hanglamp individueel is ontworpen verschillen de lampen van elkaar. Elke lamp is uniek en een kunstwerk van functionele verlichting.

De warme amber kleur en glans van het bovenste gedeelte van het scherm in combinatie met zandgeblazen matte onderkant zorgt voor een zachte lichtstraling met een ideale diffusie. Als de lamp is uitgeschakeld, dan blijft de lamp een dynamische rol spelen in de omgeving, omdat de glanzende bovenkant van het scherm in de omgeving weerkaatst. De ophang in geborsteld messing is onbehandeld, hierdoor zal het met de tijd een uniek patina vormen, tenzij gepolijst.
Amber gekleurd glas en messing

Amber gekleurd glas en messing

Eind jaren twintig introduceerde Louis Poulsen en Poul Henningsen voor de eerste keer mondgeblazen gekleurde glazen voor zijn nieuwe klanten. Destijds werd er veel nadruk gelegd op natuurlijke warme kleuren en een markante look van goed vakmanschap. De glazen schermen zijn een voordeel, omdat het licht straalt tussen de schermen door naar boven, beneden en buiten. De lampen creëeren ook een prettige sfeer in uw woning.  

De gouden kleuren zijn nu de trend en zijn te vinden in het Scandinavische interieur. Er is vooral focus op gele nuances – van heel lichtgeel tot donker gele nuances. De amber gekleurde schermen passen perfect in de nieuwe trend, waarbij de kleur ongelooflijk mooi is en een warme en rustige uitstraling geeft. De gouden lichtstraling van de amber gekleurde schermen doen vooral denken aan het licht van een kaars –Poul Henningsen was erg goed in het creëeren van sfeervol licht om de menselijke behoeften te voorzien.  

De eerste lichtfilosofie – de gedachten achter de iconische PH lampen
Poul Henningsen, de Deense ontwerper, architect, auteur en cultuur bekritiseerder, zag in 1907 voor het eerste keer het elektrische licht. In 1920 had de helft van de Deense huishouden elektrisch licht. Poul Henningsen was niet tevreden met deze licht straling – het licht straalde niet voldoende licht en door het scherm straalde er geen voldoende licht. Poul Henningsen ontwierp daarom een lampenkap, waarvan het licht direct in de woonruimte straalde zonder te verblinden. Hij wijdde het grootste deel van zijn leven aan het veranderen en verfijnen van het fenomeen. “Het lijkt erop dat wij door de nieuwe technieken van de laatste jaren geld hebben bespaard ten koste van de kwaliteit, schoonheid en waarheid van het licht” – Poul Henningsen. “Bedenk hoeveel tijd ze vroeger gebruikten voor een nauwgezet werk, waarbij licht erg belangrijk was. Ze werkten door met het licht van enkel een vlam”.

Volgens Poul Henningsen droomden de techniekers ervan om nachtlicht te veranderen naar daglicht- een droom die volgens Poul Henningsen zowel onartistiek als verkeerd was. De mensheid was niet in staat zonder een ritme van de dag. “Tijdens een winterdag, wanneer de schemering midden op de dag invalt kun je het licht de hele dag laten branden – maar het moet geen tl-buis zijn voor een zomerse dag tot 12:00 uur”. Deze gedachten bracht Poul Henningsen aan het denken voor het ontwerpen van lampen aan de hand van de menselijke behoeften.    

Poul Henningsen werd in 1915 geïnspireerd door zijn moeder Agnes Henningsen, die ook auteur was.
Zijn moeder hield ervan om zichzelf in de spiegel te zien. Ze was erg ijdel en vond zichzelf lelijk in het koude licht van de gloeilamp. Ze miste de warme lichtstraling van de petroleumlampen. Hierdoor ontstond er bij Poul Henningsen de wens om nieuwe lampen te ontwerpen. Hij begon met het experimenteren van verschillende lichtbronnen, reflectoren en schermen. Poul Henningsen was er veel mee bezig om beter licht te creëeren.
Poul Henningsen en Louis Poulsen

Poul Henningsen en Louis Poulsen

Poul Henningsen werkte vele jaren aan het ontwerpen van zijn PH-lamp. Zijn eerste bollamp met lamellen ontwierp hij in de jaren twintig. Later ontwierp hij zijn PH straatlantaarn, ook wel bekend als “Slotsholmlamp”. Met veel van zijn designs opende hij een tentoonstelling van modern handwerk in Parijs. Met de schermen van zijn lampen dat de richting en de reflectie van de lichtstralen heel precies verdeelt.  

Louis Poulsen was onder de indruk van de ontwerpen van Poul Henningsen. Hij gaf Poul Henningsen de opdracht om tien verschillende lampen te ontwerpen voor zijn tentoonstelling. De lampen werden vertoont onder de naam “Systéme PH” en won vele prijzen in alle zes klassen van verlichting.
Sindsdien heeft de samenwerking geleid tot veel geweldige designklassiekers, zoals Poul Henningsen’s Koglen, PH Snowball.

Op basis van zijn ervaringen en nieuwe berekeningen van lichtreflecties ontwikkelde Poul Henningsen in de jaren twintig een lamp met drie gebogen schermen. De lamp is ontworpen zodat alle kanten tussen de schermen licht stralen. Op deze manier straalt en reflecteert er veel licht direct uit de lampen. Hij omschreef de schermen van zijn lampen als een schaal, bord en een kopje in de verhoudingen van 4:2:1.
Sindsdien heeft Louis Poulsen verschillende honderden PH-lampen gepresenteert. Van kroonluchter tot vloer-, wand-, plafond- en tafellampen. Allemaal ontworpen op hetzelfde eenvoudige systeem van drie schermen.