Meerpalen - lampen voor je tuin en oprit!

Na wat een eindeloze winter binnen lijkt, is de lente eindelijk aangebroken en is het weer tijd om naar buiten te gaan en onze tuinen te verzorgen. Misschien is het tijd om wat veranderingen aan te brengen? Bij het inrichten van je tuin en oprit zijn de keuzes van tegels en planten enkele van de belangrijkste, maar hier bij Lampemesteren denken we dat de allerbelangrijkste keuze is welke lamp je gebruikt. Dit artikel biedt wat inspiratie voor buitenverlichting.

Laten we eerst onze kennis van enkele terminologieën opfrissen! In onze winkel vind je veel woorden die hetzelfde betekenen: bolder, staande lamp en padlampen - dat zijn lampen die in de grond worden geplaatst. Of je ze in je tuin, oprit of tuinperk wilt plaatsen, is aan jou.

Als je onze selectie buitenlampen wilt bekijken, kun je dat hier doen.

Of blijf lezen - wie weet raak je geïnspireerd!

Toldbod 155 meerpaal van Louis Poulsen

Toldbod 155 meerpaal van Louis Poulsen

De boldereditie van de Toldbod lamp is een klassieke buitenlamp in het beroemde Toldbod ontwerp. De eerste Toldbod lamp - 290 - werd ontworpen door Louis Poulsen A/S in 1983, gevolgd door 155 in 2006 en 120 in 2009. Het ontwerp was gebaseerd op de ellipsreflector van Poul Henningsen.

De Toldbod buitenlamp zou prachtig staan langs een oprijlaan, maar zou eerlijk gezegd net zo goed op zichzelf kunnen staan in een tuinperk. De Toldbod buitencollectie biedt ook wandlampen, dus de lampen in je tuin kunnen overeenkomen met die bij je voordeur.

De paal Toldbod 155 is verkrijgbaar in zwart en aluminium en zou prachtig staan in je tuin of op je oprit.

Bekijk de lampen hier hier.

Samson meerpaal van David Super-Light

Samson meerpaal van David Super-Light

David Super-Light A/S maakt klassieke en mooie buitenlampen. Ze worden ontworpen en gemaakt in Denemarken en geloof ons als we zeggen dat deze lampen alle weersomstandigheden aankunnen. Er zijn genoeg modellen om uit te kiezen, afhankelijk van de stijl die je mooi vindt. Een klassieke Samson Mini Bollard past bij de meeste opritten en tuinperken, maar een Mike, Thomas of Felix lamp is misschien meer iets voor jou.

Kubusstandaard van LIGHT-POINT

Kubusstandaard van LIGHT-POINT

Cube is een ongelooflijk populaire lamp die verkrijgbaar is in verschillende versies, waaronder een aantal voor buiten! Deze meerpaal van LIGHT-POINT heeft het bekende Cube ontwerp en is een ongelooflijk mooie lamp die uitstekende verlichting biedt. De meerpaal is verkrijgbaar in zwart, wit en zilver, en er is ook een versie voor aan de muur, zodat je je buitenlampen met het grootste gemak op elkaar kunt afstemmen.

Cube past perfect in moderne minimalistische huishoudens, waar de slanke en elegante lamp echt zou schitteren, maar dat wil niet zeggen dat de lamp niet veelzijdig genoeg is om overal te passen.

Bekijk de Cube buitenlampen hier.

Rørhat van LIGHT-POINT

Rørhat van LIGHT-POINT

Een ander voorbeeld van een prachtige buitenlamp is Rørhat. Rørhat is ook een lamp van LIGHT-POINT, maar het unieke aan dit product is dat je hem zowel als wandlamp als ingegraven lamp kunt gebruiken. Je hoeft alleen maar de mount te kopen die speciaal voor de lamp is gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je een klassieke en uniforme look kunt creëren.

Rørhat biedt een comfortabel, naar beneden gericht licht en is verkrijgbaar in een heleboel verschillende versies, afhankelijk van welke stijl je mooi vindt. Dankzij de ronde vormen is Rørhat vooral geschikt voor oudere herenhuizen of binnenplaatsen op landgoederen. Maar we denken echt dat hij fenomenaal zal staan, waar je hem ook plaatst.

Eggy Pop van Cph Lighting

Eggy Pop van Cph Lighting

Wil je eens iets anders en een beetje gek? Dan is de Eggy Pop buitenlamp zeker de juiste keuze voor jou! De bijna futuristische look van de lamp heeft bijgedragen aan zijn populariteit en hij is niet langer een ongewoon gezicht in tuinen en tuinperken. Eggy Pop biedt uitstekende verlichting en kan alleen of in een groep worden geplaatst, afhankelijk van uw eigen voorkeuren. Het is een vermakelijke en gezellige oplossing die zeker gesprekken met uw buren zal losmaken.

Vind Eggy Pop hier.

We hopen dat je in dit artikel wat inspiratie hebt opgedaan voor je tuinperken en opritten en dat je je klaar voelt om je buitenverlichting deze lente te upgraden. Zodra de lampen zijn geïnstalleerd, hoef je alleen nog maar achterover te leunen en te ontspannen met een lekker glas van je keuze en je nieuwe lampen te bewonderen.
Zie hier alternatieve tuin- en opritlampen Veel plezier!