UMAGE - Gewoon mooi

Het begon allemaal met een lamp en een reünie. Hij liep een vintagewinkel binnen om de lamp van zijn vader te bekijken - een lamp die hij al 30 jaar niet meer had gezien. Een ontwerp dat zijn wortels had in de jaren 1970, toen lampendesign helemaal in was. Een spannende tijd op het gebied van Deens design.

De lampen van Søren Ravn Christensen's vader waren ontworpen om plat verpakt te worden-een concept dat door zijn zoon, de eigenaar van UMAGE, zou worden voortgezet. UMAGE ontwierp 10 nieuwe lampen gebaseerd op dit principe, maar ze hadden iets nodig om ze van het ontwerp naar de productiefase te brengen. Dit is waar Jacob Nannestad in beeld kwam. De eerste 10 lampen zijn inmiddels uit productie, maar ze werden al snel gevolgd door drie lampen die nog steeds tot de populairste producten van het merk behoren.


Het doel van UMAGE was om een toegankelijker merk te creëren dat zich zou richten op mooie verpakkingen en producten met een hoge mate van flexibiliteit. Met andere woorden, met de producten van UMAGE kun je een ontwerper in je eigen huis zijn.

vind alle UMAGE lampen hier


Lees meer over de drie lampen die centraal staan in het grote succes van UMAGE:
2018: 10 jaar UMAGE

Hun 10-jarig jubileum viert meer dan alleen het merk; het is ook een eerbetoon aan het concept.

Bij UMAGE draait het allemaal om een stapje extra zetten. Het hele ontwerpproces vindt intern plaats om ervoor te zorgen dat in alle aspecten van de ontwerpfase een beetje extra moeite wordt gedaan. Dit geldt voor alles, van de eerste schetsen van het ontwerp tot de kleurkeuze en verpakking.

UMAGE - Alles over het milieu

UMAGE ontwerpt zijn producten met het milieu in het achterhoofd en ze zorgen goed voor hun grondstoffen en doen er alles aan om ze niet uit te putten. Als het jaren kan meegaan, moet het niet zomaar worden weggegooid - kijk maar naar de lamp van Søren Ravn Christensen's vader als voorbeeld.

In 2018 lanceerde UMAGE een nieuwe collectie: Furniture Feelings. Een collectie prachtige meubels met een stedelijke, Scandinavische look. Net als de natuurlijke expressie die je in hun lampen vindt, houdt deze meubelcollectie trots vast aan haar waarden. Het draait allemaal om het verenigen van de stevige, natuurlijke materialen met hun definitie van urban design. UMAGE is eenvoudig en mooi Deens design tegen betaalbare prijzen. Hun missie is om het leven in de grote stad te combineren met tijdloos design en te proberen het leven van mensen eenvoudiger en mooier te maken.

Goed design moet mooi zijn en vele jaren meegaan in de toekomst. Het moet een bepaald gevoel en een bepaalde sfeer oproepen die overal passen - en nog steeds logisch zijn.


<font color="#888888" size="+2"><center>Meer verlichting van UMAGE</font>

Meer verlichting van UMAGE

ASTERIA MOVE - Søren Ravn Christensen, 2021

Asteria Move Tafellamp is een mooie, slanke, minimalistische lamp in een draagbare versie. De ingebouwde batterij kan eenvoudig worden opgeladen met de meegeleverde USB-kabel en eenmaal opgeladen kun je de lamp overal mee naartoe nemen. Gebruik hem voor een gezellige gloed in de woonkamer, een tijdelijk leeslampje of een nachtlampje. Kies uit drie helderheidsniveaus en pas het licht aan met de knop aan de onderkant van de lamp. De lamp brandt tot 35 uur op een volle lading, afhankelijk van de geselecteerde helderheid.

Asteria Move ondersteunt draadloos opladen. Als je thuis een Qi-oplader (draadloze oplader) hebt, kun je de lamp opladen door deze op de oplader te plaatsen.

HAZEL Pendant - Jacob Rudbeck, 2021

Hazel Pendant is geïnspireerd op de vorm van een hazelnoot. De lamp is gemaakt van zwart gecoat staal en een voet met een messing afwerking. De combinatie geeft de lamp een moderne Scandinavische uitstraling die prachtig past in de meeste huizen. De ingebouwde LED-lichtbron is verborgen achter een witte diffuser, wat zorgt voor een comfortabele en gelijkmatige gloed. Perfect voor het verlichten van de eettafel, waar het warme downlight het hart van het huis verlicht. Verkrijgbaar in twee maten, zodat je de perfecte lamp kunt vinden om je eettafel, keukentafel of de hoeken van je huis te verlichten.