Secto

De ontwerplampen van Secto worden geprezen aan zijn schaduws die vanaf alle kanten te zien zijn, deze bleef ontworpen door de behoefte van een innovatieve gebruik van hout, met goede en solide vakmanschap.

De samenwerking tussen Secto Design, en de nieuwe opgeleide ontwerper Seppo Koho begon in 1995, toen Tuula Juselius een ontwerper zocht voor zijn jonge bedrijf. Hier werd eerst meubels van gelamineerd hout geproduceerd. Al vanaf het begin voelden ze dat ze gelijkgestemd waren, daarom wilden ze samenwerken.

De wens van klanten om met een verlichting te komen met een combinatie van hout, eindigde met Secto hanglampen, die tot de dag van vandaag ruggengraat vormt voor de productlijn.
Toon de 3 van de 3 producten

Meer over Secto lampen

Seppo Koho heeft het prototype zelf ontworpen, maar het productieproces was een ander verhaal. Totdat ze met de timmerman Heikki Saastomoinen uit Heinola, Finland samen gingen werken en dat werd een succesvolle samenwerking. Het was een begin van een mooie productielijn van zijn ontwerpen.

De populaire Octo hanglamp, en alle andere


Seppo Koho heeft de Octo ontwikkeld, Victo, Puncto, Kontro, Owalo en de Aspiro lamp. Octo is zonder twijfel de meest populaire lamp in de collectie, en er zijn veel onderscheidingen om het te bewijzen. De lamp is in veel interieurs te vinden over heel de wereld.

De Secto lampenvormen zijn gemaakt in Finland en zijn PEFC-gecertificeerd. Ze zijn gemaakt van een Finse berkenfineer van de beste kwaliteit. Zodra het hout in de vorm gespannen is wordt het gespitst in delen, en deze delen worden geschuurd, en met behulp van speciale ringen dat normaal wordt gebruikt in de vliegtuigindustrie worden deze delen gelijmd en vastgenageld aan de ringen. Alle lampen worden grondig gecontroleerd voordat ze verzonden worden.

Secto lampen zijn simpel en interessant van vorm en hebben een mooi verdeeld licht, dat geeft een warme sfeer.

Het milieu is een belangrijke overweging als het komt tot methoden te ontwikkelen, dat de lampen zo weinig mogelijk energie verbruiken als mogelijk. Het bedrijf kijkt altijd naar een zo zuinig mogelijke lichtbron. Het berkenhout waar de lamp van gemaakt is komt uit Centraal Finland, wat inhoud dat er geen grote afstanden zijn tussen de herkomst van het hout en de fabriek. Tijdens het ontwikkelingsproces probeert het bedrijf zoveel mogelijk afval weer te recyclen. Het zaagsel wordt onder andere weer gebruikt als brandmateriaal voor de kachels.
Deel uw afbeeldingen met ons, tag @lampemesteren
Tag #yesLampemesteren, misschien worden uw afbeeldingen hier gedeeld. Laat u inspireren door een unieke ruimte tot een algemene ruimte.