Louis Poulsen lanceert vier lampen in Black Edition – in een beperkte periode!

10 december 2019
Louis Poulsen lanceert vier lampen in Black Edition – in een beperkte periode!
In 2012 werd Black Friday in Denemarken bekend. In het begin was dit alleen bekend als online acties.        De winkels kwamen na een aantal jaar pas met deze acties. Vandaag zijn deze acties veel meer bekend geworden. Nu kennen wij allemaal inmiddels deze acties.

In verband met deze acties heeft Louis Poulsen vier iconische lampen gelanceerd in de kleur zwart.  
Deze aanbiedingen zijn in een beperkte periode verkrijgbaar, van 29 november tot 31 december 2019. Heeft u altijd een PH 3½-2½ Tafellamp, PH 3½-3, PH5, PH5 Mini Hanglamp serie in de kleur zwart willen hebben, grijp dan nu uw kans!

De vier lampen zijn ontworpen in de jaren vijftig door de bekende designer Poul Henningsen.       Hij ontwerpt verlichtingen met structuur, schaduwen en maakt gebruik van verschillende kleuren. Sinds de samenwerking van Louis Poulsen en Poul Henningsen in de jaren twintig zijn de producten ontworpen met als uitgangspunkt een driekantsysteem en met hun kijk op design en verlichting is dit goed gelukt.

In de jaren twintig was Poul Henningsen niet tevreden met de electrische gloeilamp, daarom ontwierp hij een lampenscherm dat de lichtbron kon verbergen en het licht in ruimtes kon reflecteren. Zijn werk resulteerde als een drieschermsysteem, dit geeft een fantastisch niet verblindend licht.

De lampen van ; PH 3½-2½ Tafellamp en PH 3½-3 Hanglamp en PH 3½-3 Hanglampzijn ontworpen als een drieschermsysteem. Er zijn twee lampen ontworpen als een Black Edition serie.

Door de ontwikkelingen van de gloeilampen kwam Poul Henningsen in de jaren vijftig met een nieuwe ontwikkeling in zijn designs. Hij ontwierp een vijfschermsysteem voor de nieuwe gloeilampen. Met groot succes ontwierp hij een PH5 hanglamp, dat volledig verblindingsvrij is, ongeacht welke gloeilamp er voor gebruikt wordt en ongeacht hoe hoog het opgehangen wordt.  PH 5 Hanglamp en PH 5 Mini Hanglamp is ontworpen als een schermsysteem en kan binnenkort ook bestelt worden in een zwarte versie.

De PH lampen zijn erg populair. Alleen in Black Friday 2019 zijn de unieke lampen verkrijgbaar. u kunt uw lamp hier bestellen.