De nieuwste toevoeging aan de Santa & Cole familie

10 november 2020
De nieuwste toevoeging aan de Santa & Cole familie
Terwijl hij in de jaren zestig door de straten van Barcelona liep, zag Miguel Milá een verlaten glazen bol voor een glasfabriek. Hij raapte deze op en het werd een essentieel onderdeel van de populaire
Cesta lampencollectie. Geïnspireerd door de traditionele lantaarns die kuststroken, platteland en open terrassen verlichten, tekende Miguel in 1962zijn eerste mock-up van de Cesta. De lamp heette Cesta, vernoemd naar het Spaanse woord voor 'mand', omdat deze was ontworpen rondom de "delicate" glazen bol. Het project resulteerde in een van de meest iconische lampen, ontworpen door Miguel Milá. Later kreeg de lamp gezelschap van zijn zusje Cestita, deze is nu ook verkrijgbaar in een To Go variant.

Het licht van de prachtige witte opalen lampenkap straalt gezelligheid uit, wat zich snel verspreidt naar de rest van het decor. De glazen lampenkap wordt ondersteund door een kersenhouten voet, gemaakt door Europese kunstenaars met behulp van traditionele stoom buigtechnieken en handmatige montage. De aparte vorm en functie blijven populair in een moderne inrichting en passen bijzonder goed bij het Scandinavische interieurdesign.

De draadloze lamp is oplaadbaar via USB en de opgeladen lamp kan overal mee naartoe worden genomen om een gezellige sfeer te creëren. De ingebouwde LED kan worden ingesteld op drie verschillende helderheidsniveaus en kan ongeveer 5 uur worden gebruikt op zijn helderste stand, 12 uur op de gemiddelde stand en 24 uur op de laagste stand.

Vind hier de Cestita To Go lamp .