De 2021 Limited Edition van Louis Poulsen - De PH 2/2 Question Mark

1 september 2021
De 2021 Limited Edition van Louis Poulsen - De PH 2/2 Question Mark
Zeg hallo tegen de unieke Limited Edition van Louis Poulsen van dit jaar: De PH 2/2 Question Mark, oorspronkelijk in 1931 ontworpen door Poul Henningsen. De elegante tafellamp is duidelijk vernoemd naar zijn vorm, die opmerkelijk veel weg heeft van een vraagteken.

Met een messing frame blijft deze nieuwe lancering trouw aan het originele ontwerp uit 1931, terwijl de lamp volgens de huidige normen ongelooflijk modern is. Uiteraard is de lamp voorzien van het befaamde drielampenkappen-systeem dat in 1926 door Poul Henningsen werd uitgevonden. De glas geblazen lampenkappen zijn vervaardigd van klassiek opaalglas, dat aan de buitenkant glanzend is en aan de binnenkant een gezandstraald oppervlak heeft.

Midden op het frame is een klein handvat geplaatst. Door aan de hendel te draaien, kunt u het bovenste deel van de lamp kantelen hiermee kunt u het licht aanpassen. Dit maakt dat de lamp ideaal is voor gebruik aan het bureau, waar deze bijdraagt aan een mooi en praktisch lees- of werklicht. De schakelaar bevindt zich op de voet, direct onder de gravure van de initialen van Poul Henningsen. Deze plaatsing is terug te voeren op de Question Mark tafellampen uit de jaren '30. Het originele detail, het doordachte design en het exclusieve materiaal maken van de Limited Edition tafellamp een tijdloos werk dat meteen een vleugje stijlvolle elegantie aan uw interieur toevoegt.

De lamp werd tot midden jaren 50 geproduceerd. De lancering van de Limited Edition van dit jaar markeert dat de lamp weer voor de eerste keer in productie is sinds meer dan 60 jaar.

Zorg dat u hier uw PH 2/2 Question Mark besteld. Houd er rekening mee dat de lamp enkel van 1 oktober tot 31 december 2021 beschikbaar is  (beschikbaar voor pre-order vanaf 1 september 2021).