Nieuwe Deense klassieker - The Clam hanglamp

1 september 2021
Nieuwe Deense klassieker - The Clam hanglamp
Denemarken staat bekend om zijn designerfgoed, compleet met ontelbare "klassiekers". Wij gebruiken vaak de aanduiding "klassiek" als we het hebben over interieurs, meubels en design.
Klassiekers weerspiegelen vaak de behoeften van die tijd, maar blijven stijlvol en tijdloos. Als het op lichtontwerp aankomt, zijn de PH lampen een stralend voorbeeld van echte designklassiekers.

In samenwerking met Verner Panton en Arne Jacobsen brengt het merk al jaren licht in de inrichting van zowel openbare als privéruimtes. Denmark’s Next Classic U kunt nooit voorspellen wanneer een product een echte klassieker wordt, maar u kunt wel een onderbuikgevoel hebben.

Een solide gok voor de volgende Deense klassieker is de indrukwekkende Clam hanglamp van Fritz Hansen . De lamp werd beroemd door de Deense serie ‘Danmarks Næste Klassiker’ (Denmark's Next Classic), waar Isabel Ahm de mooie hanglamp onthulde. "Ik hoop dat de juryleden zullen erkennen dat de lamp is ontworpen op basis van het licht in plaats van het feit dat het een object is." Mooi, eenvoudig en met een uitstraling die geworteld is in de geschiedenis. "Het voelt alsof u deze eerder heeft gezien, terwijl dat zeker niet zo is " - was een van de opmerkingen van de zichtbaar opgewonden juryleden.

De lamp won in de categorie Lampen waar het de taak was om een hanglamp te ontwerpen voor gebruik boven een eettafel. De lamp is niet alleen mooi, maar ook functioneel. De hoogte van de onderste van de twee opaalglazen schalen kan zodanig worden aangepast om ruimte tussen de twee schalen te creëren, wat resulteert in een lichtkegel die zonder verblinding over de eettafel schijnt.

Vind hier de Clam hanglamp ; deze heeft absoluut het potentieel om de volgende klassieker van Denemarken te worden.