De iconische Coolicon hanglampen worden opnieuw uitgebracht in prachtige nieuwe modellen

20 november 2023
De iconische Coolicon hanglampen worden opnieuw uitgebracht in prachtige nieuwe modellen
Het opvallende ontwerp en de ruwe industriële look die kenmerkend zijn voor de pendellampen van de al lang gevestigde Britse lampenfabrikant Coolicon dateert uit 1933 toen het bedrijf hun nieuwe lamp patenteerde, die was ontworpen om efficiënte verlichting te bieden zonder het risico van oververhitting. De gloeilampen van die tijd genereerden grote hoeveelheden warmte en vormden daarom een veiligheidsrisico, wat de lampen van Coolicon konden ondervangen door hun slim ontworpen displayframe aan de bovenkant van de kap, waardoor de warmte kon ontsnappen. Sindsdien zijn de inefficiënte gloeilampen allang vervangen door energiezuinigere alternatieven, maar het iconische Coolicon ontwerp leeft voort.

Tegenwoordig zijn de hangers gemaakt van massief staal, terwijl het gebrande email ook met de hand wordt aangebracht. Tegelijkertijd zorgen de elementen die het ontwerp zijn onderscheidende karakter geven ook voor praktische verlichting. De brede lichtopbrengst van de kap zorgt voor een geweldige neerwaartse verlichting, ideaal boven een eettafel of werkplek in huis. Omdat de bovenkant van de lamp zichtbaar is, wordt er echter een prachtig secundair licht verspreid in een hoek van 360 graden, dat zowel een aanvullend tegenlicht biedt als een harmonieuzer en evenwichtiger lichtpatroon creëert. Omdat de lichtbron zichtbaar is, kun je een decoratieve lamp kiezen die bij je persoonlijke stijl past of een retrofitlamp die het iconische Coolicon-design benadrukt.

De heruitgave van de klassieke industriële lamp behoudt alle essentiële elementen die kenmerkend zijn voor het strakke ontwerp dat de lampen zo herkenbaar maakt. De fitting heeft echter een nieuw, slank messing ontwerp dat het prachtige ontwerp verrijkt met een geraffineerde touch.  

De hanglamp is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en is natuurlijk ook verkrijgbaar met hun kenmerkende ontwerp: een kaart van de Londense metro. Zie hier alle Coolicon hangers