De Meter vloerlamp van Pholc is een harmonieuze mix van verlichting en architectuur.

3 januari 2024
De Meter vloerlamp van Pholc is een harmonieuze mix van verlichting en architectuur.
De Scandinavische samenwerking tussen het Zweedse verlichtingsbedrijf Pholc en het Deense ontwerpduo Maria Bruun en Anne Dorte Vester is een uitstekend voorbeeld van Scandinavisch designgedreven minimalisme, met als resultaat een monumentale lichtbron die ieders aandacht trekt en naadloos integreert in het interieur: de Meter. Vernoemd naar zijn indrukwekkende hoogte van één meter, is hij ook verkrijgbaar in een kleinere versie van een halve meter. De eenvoudige, duidelijke naam van de serie weerspiegelt de vindingrijkheid en discipline die bij het ontwerp zijn gebruikt. Bij het ontwerpen van Meter kruisten Bruun en Wester design met architectuur en kunst, met de nadruk op abstractie, wat resulteerde in een minimalistisch en extreem eenvoudig ontwerp dat karakter uitstraalt in elk detail.

Het ontwerp van Meter doet denken aan een zuil uit het oude Griekenland. De grote diameter en indrukwekkende hoogte, in combinatie met de witte coating en de prachtige randen die over de lengte van het armatuur lopen, complementeren het architectonische ontwerp en maken het een esthetische toevoeging die bijzonder geschikt is voor grote ruimtes waar eenvoud en neutrale tinten de voorkeur hebben.

Het geraffineerde ontwerp komt prachtig tot zijn recht wanneer de armatuur wordt ingeschakeld en verlicht de hele structuur met een zachte, sfeervolle gloed. Omdat de kap de lichtbron volledig afdekt, komt het licht alleen indirect door de dunne witte stof de ruimte binnen, wat zorgt voor een zachte, gelijkmatige verdeling van het licht. Je kunt de lichtintensiteit ook aanpassen met de ingebouwde helderheidsregelaar, zodat je altijd en overal de juiste achtergrondverlichting hebt.

Bekijk hier de Meter vloerlamp in beide maten.