Een andere prachtige aanvulling op Werner Pantons Globe esthetische serie is nu verkrijgbaar in een miniversie.

5 januari 2024
Een andere prachtige aanvulling op Werner Pantons Globe esthetische serie is nu verkrijgbaar in een miniversie.
Sinds het ontwerp en de creatie in 1969 is de Globen een van de belangrijkste prestaties van Deens design. Pantons doel met Globen was om een armatuur te ontwerpen die de aandacht zou trekken en een ruimte zou verenigen, of hij nu alleen of in een groep zou hangen. Het resultaat is een ongelooflijk veelzijdig armatuur met een duidelijke, inclusieve taal die zowel eenvoudig is in het ontwerp als gedetailleerd in de decoratie, geschikt voor talloze ruimtes.

Met een diameter van 28 cm is de VP Globe 28 Alu de kleinste armatuur in de Globe-serie. De ophanging is een prachtig stuk op zichzelf, maar kan eenvoudig worden gecombineerd met andere Globe-armaturen, die verkrijgbaar zijn in verschillende ontwerpen, maten, kleuren en materialen. Zo ontstaat een spannend samenspel van verschillende maten en op elkaar afgestemde ontwerpen.

De decoratieve ophanging ontleent zijn naam aan de kenmerkende vorm van de Globe, die in deze versie gemaakt is van kristalacryl met vijf interne reflectoren die aan drie stalen kettingen hangen. Het kleurenpalet van transparant, glanzend aluminium wordt aangevuld met tinten rood en blauw, die mooi en zichtbaar zijn dankzij het eenvoudige kleurgebruik. Wanneer de lamp wordt ingeschakeld, verlicht en reflecteert deze de binnenkant van de aluminium reflectoren, waardoor indirecte verlichting ontstaat die zich zacht en niet-verblindend door de ruimte verspreidt.

Je kunt de VP Globe 28 Alu hanglamp en alle andere prachtige opties uit de Globe serie van Verner Panton hier ontdekken.