KDLN biedt functionele verlichting en stijlvolle esthetiek met de nieuwe 'Motus' pendelserie

18 maart 2024
KDLN biedt functionele verlichting en stijlvolle esthetiek met de nieuwe 'Motus' pendelserie
Stijl kenmerkt elk onderdeel van de prachtige nieuwe serie hanglampen van het Italiaanse designmerk KDLN. De verlichtingscollectie is het geesteskind van de internationale ontwerpstudio Shulab, die verantwoordelijk is voor een breed scala aan geprezen ontwerpen voor bekende designermerken. Bekijk meer van hun prachtige creaties hier.

Veelzeggend is dat deze bijzondere serie hangers vernoemd is naar het Latijnse woord voor beweging: Motus. Dit is te danken aan het flexibele ontwerp van de lampen, dat hoogteverstelling mogelijk maakt en tegelijkertijd deze praktische functie met succes integreert in de visuele esthetiek van de lamp. Er zit een knop op het frame die hiervoor gebruikt kan worden. Houd de knop ingedrukt en duw de lamp omhoog of trek aan de lus onder de kap, afhankelijk van of je de kap omhoog of omlaag wilt verstellen. Als de lamp op de gewenste hoogte is, laat je de knop weer los. Het frame zelf is gemaakt van metaal met een kleurcoating en is verkrijgbaar in wit, zwart en rood. Het frame loopt verticaal naar beneden, waardoor de illusie ontstaat dat het door het scherm heen snijdt. De slanke verticale lijn vormt ook een interessant contrast met de volumineuze kap, waardoor een vormgericht geheel ontstaat dat de lamp tot een kunstwerk op zich maakt.

De kap zelf is gemaakt van mondgeblazen opaalglas, wat hem een stijlvolle esthetiek geeft. Als je de lamp aanzet, licht de hele kap op in een prachtige sfeervolle gloed. De lichtbron erachter is een ingebouwde LED-module die een relatief helder licht uitstraalt met een aangename warmwitte kleurtemperatuur. De witte tinten van de lampenkap zorgen ervoor dat het licht efficiënt en moeiteloos kan ontsnappen, terwijl het matte, ondoorzichtige oppervlak het licht egaliseert zodat het perfect gelijkmatig naar alle kanten kan schijnen in een prachtig rondom licht. Met een fase-afsnijdingsdimmer kun je ook de intensiteit van het licht aanpassen, waardoor Motus nog meer mogelijkheden biedt.

Bekijk hier de hele mooie Motus-serie