Twee nieuwe, prachtige kleurvarianten van de Ray hanglamp van Globen Lighting

21 maart 2024
Twee nieuwe, prachtige kleurvarianten van de Ray hanglamp van Globen Lighting
Openheid, transparantie, lichtheid en gratie zijn de sleutelwoorden om de Ray verlichtingscollectie van het Zweedse Globen Lighting. De collectie, die bestaat uit hanglampen, vloer- en plafondlampen, is ontworpen en bedacht door de Ierse ontwerper Patrick Hall, die ook werkzaam is als CEO van Globen Lighting. Na 30 jaar als projectmanager en ontwerpingenieur te hebben gewerkt, zit Hall achter verschillende succesvolle verlichtingscollecties en -reeksen. Je kunt ons volledige assortiment Halls creaties hier vinden.

Een onderscheidend kenmerk van alle lampen in de Ray-serie is hun open, dubbele metalen kap. Het harde, solide medium wordt echter gecompenseerd door de vorm, die wordt gekenmerkt door zachte rondingen en lichte asymmetrie. Dit voegt een delicate elegantie en een prachtige organische uitstraling toe aan het totale ontwerp, waardoor de indruk ontstaat van een lichte en zwevende kap - een waar hoogtepunt in het interieur. Tot nu toe waren de hangers alleen verkrijgbaar in neutrale kleuren en een messing variant. Nu keert het prachtige ontwerp echter terug in een heldergroene en -blauwe versie die het ontwerp nog verder verbetert door het prachtige kleurenspel.

De kunstzinnige openheid van het ontwerp van de hanglamp omarmt de lichtbron, maar schermt deze niet af. Dit zorgt voor een heldere, directe verlichting, terwijl de lamp een belangrijk visueel onderdeel wordt van de algehele expressie van de lamp. Om dezelfde reden is de lamp voorzien van een E27 fitting die geschikt is voor een groot aantal soorten lampen. Het is een goed idee om een gloeilamp te kiezen die de optiek van de lamp mooi aanvult en een decoratief element toevoegt aan het geheel. Bijzonder kenmerkend voor de Ray Pendant is het flexibele ontwerp van de kappen, waardoor ze op verschillende manieren kunnen worden opgesteld. Je kunt kiezen of je de lampen tegenover elkaar wilt plaatsen in een prachtig spiegeleffect of in elkaar, waardoor een ingenieus samenspel ontstaat tussen het patroon in beide kappen.

Bekijk hier beide Ray hangers