Verrijk je woonkamer, slaapkamer of kantoor met een echte Deense klassieker. Bekijk de prachtige Messing Top Tafellampen hier!

1 april 2024
Verrijk je woonkamer, slaapkamer of kantoor met een echte Deense klassieker. Bekijk de prachtige Messing Top Tafellampen hier!
De Classic Collection van Warm Nordic heeft een aantal prachtige creaties van Deense interieurontwerpers uit de jaren 50 en 60 verzameld die prachtig passen in hedendaagse interieurs, of de stijl nu minimalistisch, klassiek of trendy is. Veel ontwerpen uit deze specifieke periode hebben een tijdloze uitstraling en een extravagant vakmanschap dat zich onderscheidt van moderne interieurs. Het resultaat is dat klassieke ontwerpen een uniek tintje geven aan interieurs en wanneer ze gecombineerd worden met hedendaagse ontwerpen, krijgt het huis een persoonlijke en omhelzende stijl.

Een van de hoofdrolspelers in deze mengelmoes van geweldig design is Svend Aage Holm-Sørensen, die als kunstsmid een scherp inzicht had in de mogelijkheden van verschillende materialen en wist hoe hij ze opnieuw kon vormgeven. Vandaag de dag is de stijl van Holm-Sørensen als ontwerper niet alleen gericht op de Scandinavische markt, maar toont ook de internationale markt interesse in de kenmerkende en experimentele expressie van de ontwerper. Het Deense designermerk Warm Nordic heeft verschillende prachtige creaties van Holm-Sørensen opnieuw uitgebracht. Je kunt ze allemaal vinden hier.

In 1952 ontwierp Holm-Sørensen de Brass Top tafellampenserie, die een prachtig voorbeeld is van het verbazingwekkende vermogen van Deens design om vindingrijkheid en eenvoud te combineren in prachtige creaties die een uitgesproken moderne, Scandinavische uitstraling hebben met behoud van alle elegante kenmerken die kenmerkend zijn voor de klassieke stijl. De gelijknamige kap, het bijpassende frame en het bolvormige element aan het uiteinde van het trekkoord zijn gemaakt van massief messing, wat de lamp een duidelijk klassieke uitstraling geeft. De asymmetrisch gelakte metalen lampenkap en het opvallende ontwerp van de voet maken de lamp echter tot een spannende blikvanger met een unieke persoonlijkheid. De kap heeft ook karakteristieke lichtgaten langs de rand, wat een extra dimensie toevoegt aan het lichteffect en de signatuur van de verlichtingscollectie creëert. Je kunt alle prachtige kleurvarianten van de mooie designlamp hier vinden.+