Ragna: de vloerlamp die het allemaal doet

17 februari 2024
Ragna: de vloerlamp die het allemaal doet
Het dagelijks leven bestaat uit veel situaties met meerdere behoeften die op verschillende momenten vervuld moeten worden. Het is daarom cruciaal dat de bezittingen die we in huis hebben ons kunnen helpen bij onze verschillende taken. De nieuwe toevoegingen aan de bestaande Ragna vloerlampenserie van Lindby zijn een uitstekend voorbeeld van functioneel design dat speciaal is ontworpen om te voldoen aan alle behoeften die zich gedurende de dag voordoen. Tegelijkertijd kan de lamp een mooie buitenkant tonen met een elegante esthetiek en een aangenaam lichteffect, zodat je zowel in de aan- als uitstand een prachtig designobject hebt om het interieur te verfraaien.

Het sierlijke postuur van de vloerlamp doet denken aan een bloem in bloei. De lamp heeft een stevige voet en een bijpassend frame, verkrijgbaar in zwart en nikkel. Het bovenste gedeelte van het geheel is versierd met een omgekeerde glazen kap met een levensechte albasten look en prachtige marmering op het oppervlak. Dit is echter niet de enige lichtbron: als speciaal kenmerk heeft Ragna ook een extra kap in een bijpassend ontwerp die in het midden van het frame is gemonteerd.

De bovenste kap is naar boven gericht en straalt daarom een mooi en diffuus opwaarts licht uit dat een harmonieus tegenlicht creëert en de algehele kamerverlichting succesvol aanvult. Het zogenaamde uplight is populair omdat het licht veel zachter lijkt dan een downlight en zich verder in de kamer verspreidt. De onderste lampenkap is gemonteerd op het frame en kan worden gebruikt als leeslamp, omdat deze is uitgerust met twee flexibele verbindingen om de positie van de kap aan te passen en zo de richting van het licht te veranderen.

Beide lichtbronnen zijn uitgerust met energiezuinig LED-licht en kunnen afzonderlijk worden bediend via hun eigen schakelaars. De schakelaars hebben ook een dimfunctie waarmee de helderheid traploos kan worden aangepast. Je vindt de hele mooie en functionele verlichtingscollectie hier.