FLOS VERHALEN: Almendra - de nieuwe lichtgevende magie van de natuur

24 februari 2024
FLOS VERHALEN: Almendra - de nieuwe lichtgevende magie van de natuur
In een betoverende symfonie van design en natuur creëert de Spaanse ontwerper Patricia Urquiola een meesterwerk van licht - Almendra. Dit modulaire verlichtingssysteem viert de vormen en kleuren van de amandelboom op een manier die poëzie in de lucht oproept. Een ambitieus project dat niet alleen esthetiek omarmt, maar ook duurzaamheid, allemaal ondersteund door uitzonderlijk design en technologie.

Patricia Urquiola's visie voor de toekomst
"Almendra is zowel het zaad als het licht, en het leeft binnenin de schil, als een kleine hut, een ruimte die het zaad bevat en beschermt. Ik wilde de energie van amandelen onderzoeken. De lamp is nog steeds een mechanisch object, maar in de nabije toekomst stel ik me een lamp voor die open en dicht gaat, die zijn eigen mobiliteit heeft.".

Poëzie, licht en duurzaamheid in een prachtige synthese
Almendra is verkrijgbaar in 3 verschillende modellen: Almendra Arch, Almendra Organic, dat doet denken aan boomtakken, en Almendra Linear, samengesteld uit modulaire bladeren waarbij 3, 4 of 6 modules kriskras door elkaar kunnen worden gegroepeerd.

Op weg naar duurzaamheid
Almendra voldoet aan het International Sustainability & Carbon Certification (ISCC) protocol en is ontworpen met duurzaamheid in gedachten. De bladeren en diffusors zijn gemaakt van een speciaal polycarbonaat dat wordt gewonnen uit een bijproduct van de papierproductie, en er wordt geen lijm gebruikt om het product in elkaar te zetten. Almendra kan volledig worden gedemonteerd, wat betekent dat elk onderdeel kan worden gerecycled.

Natuurlijk kleurenpalet
Patricia Urquiola heeft gekozen voor een zeer natuurlijk kleurenpalet geïnspireerd op de kleuren van de amandelboom. Mooie matte afwerkingen zoals Off-White, Nude, Ocher, Anthracite worden aangevuld met twee metallic kleuren, Bay Blue Metallized en Lilac Metallized.

Modulaire en verstelbare verlichting
Bij alle Almendra modellen kan de lichtrichting tijdens de installatie worden veranderd. Elk blad kan in stappen van 60º worden gedraaid voor een andere configuratie en lichtstemming. De bladen kunnen in de opgegeven posities worden geplaatst (A-B-C-D-E-F) zolang de symmetrie van de armatuur wordt gerespecteerd, zodat de lamp in balans blijft wanneer ze gemonteerd is.

Voeg een vleugje natuurlijke magie toe aan je huis met Almendra - Bekijk hier het volledige assortiment

Oorspronkelijke tekst van FLOS in FLOS STORIES