Oude klassiekers met stijl: ontdek de kleurrijke Apex tafellampen van HAY!

8 december 2023
Oude klassiekers met stijl: ontdek de kleurrijke Apex tafellampen van HAY!
Bij het ontwerpen van de nieuwe tafellamp die de Apex serie zou worden, nam de Britse ontwerper John Tree de archetypische klassieke tafellamp en combineerde deze met een eigentijdse kleurgevoeligheid om een spannende en andere collectie lampen te creëren, met klassieke kenmerken maar anders dan traditionele tafellampen. Met zijn slanke, gebogen chromen frame en opvallende plafondlampen is de Apex-serie een direct herkenbaar en onderscheidend stuk design-geleide functionele kunst.

Uitzonderlijke veelzijdigheid en veelzijdig karakter maken een breed scala aan toepassingen mogelijk

Het assortiment omvat tafel- en vloerarmaturen in verschillende uitvoeringen, allemaal in een veelheid aan prachtige kleuren van neutrale tinten tot zachte pasteltinten en diepe tinten voor opvallende resultaten. De kap is gelakt met een glanzende lakafwerking en kan 360 graden worden gedraaid om de richting van het licht aan te passen, wat ongekende flexibiliteit in verlichtingsontwerp biedt. Het armatuur wordt geleverd met een kleine standaardkit (E14 LED), geschikt voor een groot aantal lampmodellen. Met de flexibele afdekking kun je kiezen tussen efficiënte, directe verlichting naar beneden in de richting van je bureau of naar buiten, indirecte verlichting door de afdekking te draaien om het licht naar de muur te richten of naar boven om diffuus licht te geven als aanvulling op de algemene verlichting.

Met een breed scala aan verschillende tafellampen en verlichtingsarmaturen kan de Apex-collectie worden aangepast aan elke kamer en elk interieur. De tafellampen kunnen zowel in een kantoor als in een slaapkamer worden ingebouwd, terwijl de kliklampen eenvoudig in een tafel of plank, een boekenkast of op een andere plek waar heldere verlichting nodig is, kunnen worden geschroefd.

Bekijk hier de hele Apex serie