NIEUWS - PH5 Lampen in drie nieuwe autentieke nuances

21 augustus 2020
NIEUWS - PH5 Lampen in drie nieuwe autentieke nuances
Als aanvulling op de PH5 lampenserie is de hanglamp nu ook verkrijgbaar in drie nieuwe kleuren; mat gelakt zwart, wit of in een mooie blauwe kleur. De nieuwe monochrome kleuren geven de klassieke PH5 lampen een meer authentieke look. Een authentieke look, dat perfect past in een moderne inrichting, waarbij de inrichting niet alleen mooi moet zijn. Een lamp met een eigen geschiedenis en de lamp geeft een prettige sfeer in uw woning. Focus op functie in uw woning met een niet verblindend licht boven uw eettafel of boven uw salontafel.  

PH5 Lampen – buitengewoon designlamp van Poul Henningsen
In de jaren twintig was het elektrische licht een veel gebruikte lichtbron in privè woningen. De Deense designer, architect en auteur Poul Henningsen was niet tevreden met de nieuwe vorm van de verlichting. Volgens Poul H. straalde de lamp een onmogelijk licht; met weinig licht of het scherm van de lamp zorgde voor een onvoldoende lichtstraling. Hij creëerde hierdoor zijn eerste PH lamp. Een lamp waarbij de lichtbron wordt verborgen en tegelijkertijd licht reflecteert in zijn omgeving.

De lamp werd een groot succes. Door de constante verandering van de vorm van de lichtbron en de maat kwam hij met een verdere ontwikkeling van zijn lamp. De PH5 lamp werd genoemd naar de maat van 50 centimeter. Het werd een groot succes en is vandaag verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. In 2017 werd de lamp geïntroduceerd in een kleinere maat van 30 centimeter. De lamp werd genoemd naar PH5 Mini.

Bekijk hier de beide PH5 en PH5 Mini hanglampen, in de nieuwe monochrome kleuren.