NIEUW PRODUCT - Mis de PH Limited Edition 2020 van Louis Poulsen niet - de PH 2/1 tafellamp

10 november 2020
NIEUW PRODUCT - Mis de PH Limited Edition 2020 van Louis Poulsen niet - de PH 2/1 tafellamp
Als eerbetoon aan de geniale lichtfilosofie van Poul Henningsen , lanceert Louis Poulsen ieder najaar een Limited Edition van een van zijn bestaande ontwerpen. In 2020 betekent dit dat u kans maakt om van 1 oktober tot 31 december de unieke Limited Edition 2020 – de PH 2/1 amberkleurige glazen tafellamp te kopen.

De drie glazen lampenkappen zijn vervaardigd uit geblazen amberkleurig glas, wat bijdraagt aan een warme gouden gloed. In combinatie met het onbehandeld messing frame, krijgt de lamp een verfijnde en uitnodigende look die aan iedere kamer een vleugje elegantie toevoegt.

Het beroemde systeem met drie lampenkappen werd in 1926 door Poul Henningsen uitgevonden. Hij hield niet van het licht van de nieuwe gloeilamp die de Deense huizen stormenderhand had veroverd. Hij miste de warme gloed van de oude petroleumlamp. Hij besloot derhalve een nieuwe lampenkap te ontwikkelen die het oncomfortabele verblindende effect verminderde en het licht van de elektrische lamp verbeterde. Hij vond niet alleen een nieuwe lampenkap uit, maar een systeem dat de geschiedenis van lampen voor altijd veranderde.

Het is meer dan 90 jaar geleden dat Louis Poulsen de lampen van Poul Henningsen ontdekte en sindsdien heeft Louis Poulsen verschillende lampen ontworpen met de initialen PH. Tot op de dag van vandaag is
Poul Henningsen een van de meest populaire lampontwerpers. Zijn werk dat de relatie tussen lichtstructuren, verblinding en kleurweergave raakt, en niet te vergeten zijn fascinatie voor de menselijke behoefte aan zowel licht als duisternis, vormen een lichtfilosofie die het Louis Poulsen assortiment blijft doordringen.

Vind hier de PH 2/1 amberkleurige glazen tafellamp en ontvang deze van 1 oktober tot 31 december 2020