Verwelkom de Multi-Lite Small collectie van GUBI

10 november 2020
Verwelkom de Multi-Lite Small collectie van GUBI
De fantastische Multi-Lite hanglamp van Gubi is er nu ook in een kleinere variant; de Multi-Lite Small hanglamp , heeft een diameter van 25 cm en is 33 cm hoog. Evenals de Multi-Lite tafellamp met een volledige hoogte van 50 cm.

De karakteristieke lampenkap bestaat uit verschillende elementen; twee cilindervormige lampenkappen in het midden, die de verlichtingsbron in het midden verbergt en naar boven en beneden licht doorlaat. De twee buitenste lampenkappen hebben ieder de vorm van een kwart van een bol en kunnen rond de centrale as van de lamp worden gedraaid.

De lampenkappen kunnen daardoor zo worden geplaatst dat deze een halve bol vormen, die het licht van onder of van boven laat ontsnappen. De twee lampenkappen zijn afzonderlijk in te stellen, waardoor deze in een asymmetrische positie kunnen worden geplaatst, wat de lamp niet alleen een boeiende en opvallende uitstraling geeft, maar tegelijkertijd een asymmetrisch licht creëert.

De glanzende metalen ring, die de lampenkap decoratief omlijst, is een heel mooi detail - in combinatie met de zwart stoffen kabel wordt de verfijnde look in hoge kwaliteit compleet. Deze fascinerende lamp geeft niet alleen prachtige verlichting aan de kamer, maar trekt ook de aandacht met zijn strakke lijnen, eenvoudige vormgeving en mooie grafische uitstraling.

De lamp is een goed voorbeeld van het gevoel van ontwerper Louis Weisdorf voor het werken met grafische elementen, met de nadruk op industrieel design. Zijn fascinatie en begrip van hoe licht een kamer beïnvloedt, is echt terug te zien in de Multi-Lite collectie. U vindt hier de Multi-Lite Small collectie , waar u ook de rest van de decoratieve Multi-Lite collectie kunt verkennen