Silhuet hanglamp - een eerbetoon aan Jo Hammerborg

10 november 2020
Silhuet hanglamp - een eerbetoon aan Jo Hammerborg
Johannes Hammerborg Nielsen (1920 - 1982) ontwierp lampen met de nadruk op twee kernfactoren: licht en vorm. In combinatie met zijn ervaring als zilversmid, leidde zijn begrip van licht tot de creatie van verschillende mooie lampen, allemaal geïntroduceerd onder zijn artiestennaam Jo Hammerborg. Gedurende zijn carrière heeft hij meer dan 180 lampen ontworpen, waarvan er vele internationale designprijzen hebben ontvangen.

Zijn ontwerpen gingen in de jaren 90 uit de productie en werden in 2013 opnieuw gelanceerd toen
Fritz Hansen een partnerschap aanging met de Hammerborg familie.

In verband met het honderdjarig bestaan van Jo Hammerborg heeft Fritz Hansen een van zijn klassieke ontwerpen uit 1977 opnieuw gelanceerd. De mooie Silhuet hanglamp staat bekend om zijn zachte, bijna hypnotiserende lijnen en warme messing.

Kies hier tussen de variant van gepolijst messing, waarvan het glanzende oppervlak prachtig in wisselwerking staat met het natuurlijke licht in huis, en de varianten van geborsteld staal die een warme en exclusieve uitstraling aan uw huis geeft, die hand in hand gaat met Scandinavisch interieurdesign.

De vorm van de lamp is geïnspireerd op de natuur. Deze werd geïnspireerd door een regendruppel die langzaam langs een raam naar beneden liep. Deze eenvoudige vorm geeft de lamp een tijdloze uitstraling en de messing afwerking past net zo naadloos in een moderne inrichting als in een inrichting van de jaren 70.

Gebruik de lamp om uw eettafel of uw favoriete werkruimte in de keuken te verlichten. Het downlight wordt gereflecteerd in het warme messing en baadt de woning in een sfeervolle gloed.