NIEUW PRODUCT - Caleo TV hanglamp - Hij is er!

10 november 2020
NIEUW PRODUCT - Caleo TV hanglamp - Hij is er!
Een elegant en exclusief product om de donkere dagen tijdens de herfst te verlichten: de
Caleo TV hanglamp
van het bekende LE KLINT . Ontworpen door Rikke Frost , die Deense klanten wellicht herkennen van de DR1 show, Denmark’s Next Classic . In de show zijn vijf getalenteerde ontwerpers die de taak hebben een klassieker te ontwerpen in vijf verschillende categorieën. Deze categorieën omvatten banken en lampen, en de ontwerper Rikke Frost uit Aarhus won beide.

Aan het einde van het programma besloot LE KLINT om de lamp van Frost te gaan produceren en de collectie uit te breiden met twee kleinere hanglampen. De lamp is zodanig gemaakt dat deze in hun klassieke collectie past en tegelijkertijd iets nieuws bijdraagt. De lamp is een nieuwe interpretatie van de beroemde vouwtechniek, gecombineerd met origami - de uitstraling ervan is zowel klassiek als modern, waardoor de lamp de perfecte aanvulling is op de LE KLINT familie waar Deens design en vakmanschap altijd centraal staan.

De lampenkap is vervaardigd uit gevouwen papier met een metalen ophanging. De verlichtingsbron is verborgen in de bolvormige lampenkap, waardoor een verbluffend, diffuus licht ontstaat wanneer de lamp brandt. Dit zorgt voor een luchtige en elegante uitstraling wanneer de lamp aan het plafond hangt. De lamp past perfect boven uw eettafel, waar deze de tafel verlicht en tevens dienstdoet als decoratief element, zelfs als de lamp uit is.

De hanglamp is genoemd ‘Caleo’ naar het Latijnse woord voor ‘hoogtepunten’. Dit is natuurlijk een verwijzing naar de bruine lijnen die de plooiing accentueren.

De twee kleinere hanglampen in de Caleo familie hebben hetzelfde patroon en dezelfde lijnen, terwijl de ophanging en de richting van het patroon beide doen denken aan de LE KLINT lampen die wij reeds kennen en waar wij van houden. Iedere lamp heeft zijn eigen vorm, maar toch is er een duidelijk element dat deze allemaal met elkaar verbindt, zodat de lampen zowel afzonderlijk als in clusters goed kunnen worden toegepast.

U kunt de Caleo Small, de Caleo Medium en de Caleo TV hanglamp hier vinden .