NIEUW PRODUCT - De PH5 met drie authentieke nieuwe lampenkappen

10 november 2020
NIEUW PRODUCT - De PH5 met drie authentieke nieuwe lampenkappen
Als aanvulling op de PH5 collectie is de hanglamp nu verkrijgbaar in drie nieuwe kleuren: matzwart, wit of fris blauw. De nieuwe monochrome lampenkappen geven de klassieke PH5 lamp een authentiekere uitstraling - een look die perfect past in de trend dat decor niet alleen mooi moet zijn, maar ook een verhaal moet vertellen en emotie moet oproepen. Daarnaast legt het ook meer nadruk op functionaliteit, waardoor het downlight en niet-blind effect van deze lamp perfect is voor het verlichten van een koffie- of eettafel.

De PH5 - buitengewoon lampontwerp van Poul Henningsen
In het begin van de jaren twintig had het elektrische licht particuliere huizen veroverd. De Deense ontwerper, architect en auteur Poul Henningsen was niet tevreden met dit nieuwe soort licht dat naar zijn mening een onmogelijk licht creëerde. Als het niet te fel was, slikte de lampenkap het meeste licht op. Als reactie hierop creëerde hij de eerste PH lamp, die de verlichtingsbron verborg en tegelijkertijd het licht reflecteerde op zijn omgeving.

De lamp werd een groot succes, maar door de constante veranderingen in vorm en afmeting van verlichtingsbronnen ging hij zitten om een lamp te ontwikkelen die zou werken met de nieuwe bronnen. Het resultaat was de PH5 lamp, genoemd naar zijn diameter van 50 cm. De lamp werd een groot succes en is nu verkrijgbaar in verschillende kleuren. De lamp werd in 2017 in een kleinere variant gelanceerd met een diameter van 30 cm onder de naam PH5 Mini.

Vind hier de PH5 en de PH5 Mini hanglampen , in de nieuwe monochrome lampenkappen.