Nieuwe toevoegingen aan de Tolomeo en Ilio verlichtingscollecties van Artemide in exclusieve speciale edities

29 januari 2024
Nieuwe toevoegingen aan de Tolomeo en Ilio verlichtingscollecties van Artemide in exclusieve speciale edities
2023 was het jaar waarin verschillende prachtige speciale ontwerpen van het Italiaanse designmerk Artemide het levenslicht hebben gezien. Dit omvat zowel een kersteditie van de iconische architecturale lampenserie Tolomeo, die al in productie is sinds de lamp in 1987 werd ontworpen, als een exclusieve Limited Edition-editie van de vloerlampenserie Ilio ter gelegenheid van de 10e verjaardag van de serie. Beide edities hebben hetzelfde rigoureuze ontwerp dat kenmerkend is voor de rest van de serie en hebben dezelfde uitstekende kwaliteit overeenkomstig hun functies.

De speciale editie Tolomeo heeft een prachtige koperen afwerking op het oppervlak en wordt geleverd in een kleiner formaat dat ongeveer de helft kleiner is dan de originele tafellamp. Dit zorgt voor een prachtige designlamp die ook past op kleinere bureaus en oppervlakken met beperkte ruimte. De lamp maakt deel uit van de bekroonde Tolomeo architecturale lampenserie, ontworpen door Giancarlo Fassina en Michele de Lucchi voor Artemide. Sinds de lancering in 1987 heeft Tolomeo talloze prijzen gewonnen, waaronder de Compasso d'Oro Award in 1989 en Observeur du Design Paris in 2001, en heeft talloze bureaus over de hele wereld gesierd. Je kunt meer lezen over de prachtige serie en haar geschiedenis hier

Ontworpen door de oprichter van Artemide, Ernesto Gismondi, staat de Ilio-serie bekend om zijn extreem gedetailleerde ontwerp, strakke geometrie en minimalistische expressie. Al deze kenmerken die de Ilio-serie karakteriseren en ze hun hoge herkenningswaarde geven, zijn bewaard gebleven in de jubileumeditie, maar met een fascinerende afwerking van het oppervlak. De coating is aangebracht met behulp van een speciale PVD-techniek die het mogelijk heeft gemaakt om een traploze overgang te creëren van goudkleurig aan de onderkant naar zilvergrijs aan de bovenkant. Van de jubileumeditie van de Ilio zijn slechts 2000 exemplaren gemaakt. Elk exemplaar is voorzien van een serienummer en de handtekening van Ernesto Gismondi. Je vindt de jubileumeditie samen met de rest van de hier.