Multifunctionaliteit en esthetiek in het verlichtingsconcept - bekijk de nieuwe verlichtingsreeks Isol van Astep

20 mei 2024
Multifunctionaliteit en esthetiek in het verlichtingsconcept - bekijk de nieuwe verlichtingsreeks Isol van Astep
Functionaliteit is het belangrijkste aandachtspunt van de Isol verlichtingsserie van het Italiaanse designmerk Astep. De collectie, die bestaat uit hanglampen en vloerlampen in verschillende maten, presenteert zichzelf in een samenhangend ontwerp met een consistent concept. Alle lampen binnen de collectie hebben hetzelfde holistische ontwerp en dezelfde prachtige crèmewitte textielen kap die klassieke elegantie uitstraalt met een modern tintje.

Het brein achter deze prachtige serie is de Deense ontwerper David Thulstrup, die in 2021 de Isol hanglamp lanceerde en later in 2023 de serie uitbreidde met de Isol vloerlamp. Het kenmerk van beide modellen zijn de geluidsabsorberende kappen die grondig zijn getest om echo's en nagalm in de kamer te minimaliseren. Deze eigenschap maakt Isol lampen perfect voor ruimteverlichting in kantoorruimtes of andere ruimtes waar veel gelopen wordt en effectieve controle van geluidsniveaus nodig is. Grotere ruimtes vereisen een betere geluidsabsorptie. Daarom is de Isol hanger zo ontworpen dat hij in hoogte kan worden uitgebreid voor een effectievere geluidsdemping. Je kunt ook meerdere hangers in clusters ophangen om hun geluidsabsorberende eigenschappen te verbeteren.

Isol's textielen kap omhult de lichtbron aan alle kanten, wat resulteert in een zacht en niet-verblindend licht dat zich gelijkmatig aan alle kanten verspreidt. Dit maakt de armaturen perfect als sfeer- en achtergrondverlichting in grotere ruimtes. De vloerlampen hebben ook een dimfunctie ingebouwd in de voetschakelaar, zodat je de helderheid kunt aanpassen aan elk moment en doel.

Elke versie van de lamp wordt geleverd in twee kleurvarianten met zwarte en beige frames. Ze hebben allemaal dezelfde crèmewitte textielen kap, waardoor ze gemakkelijk te combineren zijn. Je kunt de hele mooie Isol serie van Astep hier. vinden.