FLOS STORIES: Everday Bilboquet

13 november 2023
FLOS STORIES: Everday Bilboquet
Philippe Malouin karakteriseert Bilboquet als een lamp voor millennials en Gen Z: een flexibele verlichtingsoplossing die zich aanpast aan de veelzijdige benadering van het huis die de generaties van vandaag en morgen kenmerkt.

"Bilboquet is een verstelbare tafellamp die er eenvoudig uitziet maar vol persoonlijkheid is en het licht speels en precies in alle richtingen stuurt. Geïnspireerd door magnetische kogelgewrichten biedt Bilboquet mobiliteit voor een groot aantal verschillende functies. Of hij nu gebruikt wordt als taakverlichting op een bureau, om een zachte gloed tegen een muur te geven of om een goed boek te verlichten, hij schijnt waar het nodig is," zegt Philippe Malouin.

Harmonie in vormen, materialen en kleurenDe ontwerpfilosofie van Malouin draait om het creëren van een emotionele connectie, het benadrukken van formele helderheid en het cultiveren van een duidelijke visuele identiteit. Hij is een ontwerper die consequent streeft naar eenvoud in productie, assemblage en esthetiek, terwijl hij prioriteit geeft aan duurzaamheid als fundamenteel element van design.

Sage, tomaat en linnenHet speelse aspect van Bilboquet heeft veel invloed gehad op de keuze van het driekleurenpalet waarin de lamp is gemaakt. Salie, tomaat en linnen bepalen niet alleen de body van de lamp, maar ook het snoer en de stekker, wat resulteert in een samenhangende monochrome esthetiek.

Bilboquet is zorgvuldig ontworpen om te kunnen worden aangepast aan een breed scala van eisen. Naast de verstelbare cilinder kan de kabel zichtbaar blijven of verborgen worden in een speciale behuizing onder de voet. De kabel van twee meter maakt het gemakkelijk om de lamp in huis te verplaatsen. Bovendien kan de lamp na verloop van tijd worden vervangen en opgewaardeerd, zodat de lamp langer meegaat. Bilboquet is ontworpen met het oog op een lange levensduur en de hoofdonderdelen kunnen volledig worden gedemonteerd, zodat de afzonderlijke onderdelen gemakkelijk kunnen worden gerepareerd, vervangen of weggegooid op een milieuvriendelijke manier. Zowel de kop als de behuizing zijn gemaakt van duurzaam polycarbonaat, een bijproduct van papierproductie, in plaats van materialen op basis van aardolie.

Zie de lampen hier!