Noord- en Zuid-Europese designtradities in een glorieuze unie: Bekijk de Pierre Frey editie van de in Finland ontworpen 9602 vloerlamp hier

22 april 2024
Noord- en Zuid-Europese designtradities in een glorieuze unie: Bekijk de Pierre Frey editie van de in Finland ontworpen 9602 vloerlamp hier
Een nieuwe speciale editie van de iconische 9602 design vloerlamp van Paavo Tynell heeft zijn weg gevonden naar Deense woonkamers. De vloerlamp, bijgenaamd de "Chinese hoed" vanwege de platte kegelvorm, werd in 1935 ontworpen door de Finse ontwerper Paavo Tynell voor het Aulanko Hotel in Finland. Je kunt meer prachtige creaties van Tynells hand vinden hier!

De 9602 lamp is een van de meest geprezen werken van de Finse verlichtingsmeester en een uitstekend voorbeeld van zijn expertise in het creëren van een functioneel ontwerp met een tijdloze esthetiek waardoor het een altijd stijlvolle en actuele toevoeging aan het interieur is.

De speciale editie is ontworpen met een kap van geplooid katoenen textiel met het gemakkelijk herkenbare Le Jardin de Palais-patroon van de Franse ontwerper en modeontwerper Pierre Frey. De lamp is gelanceerd in samenwerking met het Parijse textielhuis Maison Pierre Frey, al lange tijd toonaangevend op het gebied van stijl en design, bekend om hun levendige en gedetailleerde motieven. Het kleurrijke, bonte en zorgvuldig uitgevoerde patroon vormt een harmonieus contrast met de strenge designtaal die het meesterwerk van Paavo Tynell kenmerkt. De lamp behoudt haar brede, driehoekige kap, glanzende messing voet en het bijpassende messing element aan de bovenkant van de kap dat de serie haar hoge herkenningswaarde geeft. De open, brede kap zorgt voor een diffuse gloed van de lichtbron erachter, waardoor de 9602 zowel een efficiënte als decoratieve lichtbron is als aanvulling op de algehele verlichting in de kamer. Het frame is omwikkeld met rotan, wat een tactiel element toevoegt aan het uiterlijk van de lamp en prachtig samengaat met het naturalistische tuinmotief op de kap. Zo vormt de Pierre Frey editie van 9602 de perfecte balans tussen exclusiviteit en toegankelijkheid in één prachtige creatie.  

Je vindt de speciale editie samen met alle andere prachtige 9602 varianten hier!